Μοίρες: «Υγεία - Εμπόρευμα ή Λαϊκό δικαίωμα;»

  14 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Μοίρες: «Υγεία - Εμπόρευμα ή Λαϊκό δικαίωμα;»

Μια σημαντική εκδήλωση...

«Η Ομάδα Γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ) απευθύνουμε κάλεσμα να βρεθεί στη σύσκεψη κάθε εργαζόμενη, αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που θιγόμαστε άμεσα από τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα μας, που πλήττουν κάθε γυναίκα και σε θέματα υγείας, που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις.

  Η καθημερινότητα της κάθε μιας από εμάς, που ερχόμαστε αντιμέτωπες με τα αποτελέσματα της πολιτικής κρατικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας: την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, την αύξηση της ταλαιπωρίας μας και την οικονομική μας επιβάρυνση για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία είναι αφορμή για συζήτηση, για οργάνωση. Είναι αφορμή οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να κάνουμε τις πρόσθετες ανάγκες υγείας μας, πρόσθετους λόγους για να παλέψουμε να αλλάξουμε όσα ζούμε.

   Κι ενώ η πρόοδος και η εξέλιξη της επιστήμης σήμερα μπορεί να καλύψει τις δικές μας ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες με αφορμή και τον ιδιαίτερο ρόλο της γυναίκας  να γίνεται μητέρα, να μας δώσει τη δυνατότητα να φέρνουμε στον κόσμο υγιή παιδιά, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών της, η υγεία θεωρείται εμπόρευμα, θεωρείται ευκαιρία για νέες κερδοφόρες επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Η κατάσταση αυτή είναι διπλά και τριπλά επιβαρυντική για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, που δεν μπορούν να πληρώσουν για προληπτικές εξετάσεις, θεραπείες, προγεννητικό έλεγχο, μαιευτική περίθαλψη. 

    Τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που στόχο έχουν τον σταδιακό περιορισμό της ευθύνης του κράτους στην παροχή μόνο στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης, ενώ από κει και πέρα αυτά θα αποτελούν ατομική υπόθεση και θα εξαρτώνται από την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που κάνει την υγεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και στερεί σε εμάς και τις οικογένειές μας ακόμα και τις στοιχειώδεις παροχές.

   Η Ομάδα Γυναικών Μοιρών (μέλος ΟΓΕ), παλεύει και ξεδιπλώνει δράσεις, πρωτοβουλίες, επικεντρωμένες σε όλα τα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τη γυναίκα, αλλά και ολόκληρη τη λαϊκή οικογένεια και φυσικά και ζητήματα Υγείας - Πρόνοιας. Ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μοιρών, με ελλείψεις σε όλες τις απαραίτητες ειδικότητες σε ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, την υποστελέχωση του πολυδύναμου Τυμπακίου, των περιφερειακών ιατρείων.

   Ενισχύουμε και διευρύνουμε -με κοινή δράση με τα εργατικά σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς- τις αγωνιστικές προσπάθειες για ζητήματα Υγείας – Πρόνοιας, που αμέσως μετά την ίδρυσή μας ξεκινήσαμε.

  Η δραστηριότητα αυτή για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση θα κορυφωθεί με Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο στο τέλος του Νοέμβρη». 

 

  14 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ