Μοσχαράκι κοκκινιστό παραδοσιακό

Υλικά
Γαρνιτούρα
1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
πατάτες τηγανητές
Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό, που συχνά πρωταγωνιστεί στα κυριακάτικα τραπέζια και κάνει την καλύτερη παρέα με πατάτες τηγανητές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για 1 ώρα με 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Βήμα 2
Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και κρατάτε το ζωμό σε μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε και το κρέας και σοτάρετε για λίγο.
Βήμα 3
Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζωμό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο από το ζωμό του κρέατος. Ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα.
Βήμα 4
Σερβίρετε το κοκκινιστό σε πιάτα συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Δείτε επίσης
- TAE Μεσαράς: σύλληψη για ναρκωτικά στον Δ. Φαιστού
- Παράσταση Διαμαρτυρίας από 3 συλλόγους εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης
- Μοντέλο Πανελλαδικών για το εθνικό απολυτήριο - Οι πέντε άξονες του υπουργείου Παιδείας
- e-ΕΦΚΑ -ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών της εβδομάδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή
Σχετικά άρθρα
- Τι γιορτάζουμε και τι τρώμε του Σταυρού: 28 συνταγές για όσους νηστεύουν
- 14 λαδερά και όσπρια για τη νηστεία του Τιμίου Σταυρού
- Το μπέικον όλα τα νοστιμίζει: 31 συνταγές, από ζυμαρικά μέχρι ψητά
- Μοσχάρι μεθυσμένο στη γάστρα σε τραγανή σφολιάτα
- Σταφιδόψωμο: 5 συνταγές για το γλυκό ψωμάκι των σχολικών μας χρόνων