Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο

Υλικά
1½ kg
μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
1/2 φλ.
ελαιόλαδο
500 gr
μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο2)
2
ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
1 φλ.
κόκκινο κρασί
5-6 σκελ.
σκόρδο ψιλοκομμένες
1
ξυλάκι κανέλα
3-4
μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
6
ώριμες τριμμένες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλ.
λαδοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
ΜΟΣΧΑΡΙ
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες.
Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται.
Tips
Αν σωθούν τα υγρά από το κρέας και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
Δείτε επίσης
- Δημόσιο: Έτσι θα γίνεται η ηλεκτρονική αξιολόγηση των υπηρεσιών
- Πανελλήνιες 2025-2026: Ποιες σχολές αλλάζουν όνομα και επιστημονικό πεδίο
- Eurovision 2025: Οι εντυπωσιακές εικόνες από την πρώτη πρόβα της Klavdia
- Δικηγορικός σύλλογος Ηρακλείου: Με το ΠΔ για τους οικισμούς εγείρονται ζητήματα συνταγματικότητας
- Από την Κρήτη ξεκινά ο ευρωπαϊκός διάλογος για τον τουρισμό