Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο

Υλικά
1½ kg
μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
1/2 φλ.
ελαιόλαδο
500 gr
μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο2)
2
ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
1 φλ.
κόκκινο κρασί
5-6 σκελ.
σκόρδο ψιλοκομμένες
1
ξυλάκι κανέλα
3-4
μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
6
ώριμες τριμμένες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλ.
λαδοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
ΜΟΣΧΑΡΙ
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες.
Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται.
Tips
Αν σωθούν τα υγρά από το κρέας και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
Δείτε επίσης
- Καύσωνας: Γιατί τον αποκαλούν «σιωπηλό δολοφόνο» -Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
- Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν πρεμιέρα και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
- ΑΣ Αστερουσίων: Να μην πληρώσει η μικρομεσαία αγροτιά τις κομπίνες των απατεώνων
- «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Χρειαζόμαστε συντονισμό και πολιτική βούληση»
- Βλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο