Μουσείο Μεσαράς: Ένα στολίδι στην «καρδιά» του κάμπου! (Φωτογραφίες)

mesaralive.gr  26 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μουσείο Μεσαράς: Ένα στολίδι στην «καρδιά» του κάμπου! (Φωτογραφίες)

Εντυπωσιακό, φιλόξενο και επιβλητικό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς άνοιξε χθες τις πύλες του για το κοινό με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε χθες στο Μουσείο Μεσαράς για να γνωρίσει τους χώρους του και να απολαύσει μια ξεχωριστή βραδιά!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς,  άνοιξε  τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά χθες  Σάββατο 25 Αυγούστου στις 6  το απόγευμα με μια  περιοδική  έκθεση και μια σημαντική Ημερίδα με τίτλο «Μεσαρά η γενέτειρα των Μύθων»! Η εκδήλωση οργανώθηκε  στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την   Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και τελούσε  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού καθώς και του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς! Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην περιοδική έκθεση αλλά και να παρακολουθήσει την παρουσίαση της Μουσειολογικής και Μουσειογραφικής μελέτης από την προϊσταμένη της ΕΦΑΗ Βασιλική Συθιακάκη, στην Αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Ακολούθησαν οι ομιλίες:

– “Αστερούσια, το ιερό βουνό” ομιλία από την κ. Θεανώ Βρέντζου.

– “Νέα ανασκαφικά δεδομένα από τη μινωική Κουμάσα” από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης καθ. Διαμαντή Παναγιωτόπουλο.

– “Το δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών στην περιοχή της δυτικής Μεσαράς” από τον αρχιτέκτονα-μηχανικό κ. Γεώργιο Πετράκη.

Η βραδιά έκλεισε στον αύλειο χώρο του Μουσείου με παραδοσιακά εδέσματα από το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς και συναυλία  έντεχνου ελληνικού τραγουδιού υπό το φως της πανσελήνου από το μουσικό σχήμα “Αρμός”.

 

mesaralive.gr  26 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ