Μπόρις Τζόνσον: Πώς έφτασε να νοσηλευτεί στην εντατική

  07 April, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Μπόρις Τζόνσον: Πώς έφτασε να νοσηλευτεί στην εντατική

Ώρες αγωνίας ζει η Βρετανία μετά την εισαγωγή στην εντατική του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, το βράδυ της Δευτέρας, έντεκα ημέρες μετά τη διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο Τζόνσον νοσηλεύεται στο St Thomas’ Hospital, στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγωγή του Τζόνσον στη ΜΕΘ αποφασίστηκε για την περίπτωση κατά την οποία χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη.

Οι πρώτες ενδείξεις για την νοσηλεία του Βρετανού πρωθυπουργού είχαν παρουσιαστεί την περασμένη Πέμπτη όταν και τότε είχε πρωτοκυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ετοιμάζεται κρεβάτι για τον Τζόνσον στο νοσοκομείο στο οποίο τελικά μεταφέρθηκε. Την Παρασκευή το μεσημέρι επιχειρήθηκε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έλεγε «αισθάνομαι καλύτερα όμως έχω ακόμα πυρετό». Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Βρετανίας) με αυτοκίνητο – και αφού μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαπίστωσαν την επιδείνωση της υγείας του σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της ίδιας ημέρας – πριν τελικά την εισαγωγή του σε κρεβάτι ΜΕΘ στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής περιέγραψαν, σύμφωνα με την Daily Mail, τον Τζόνσον ως χλωμό και κουρασμένο με ορισμένους να μιλούν και για δυσκολία στην αναπνοή.

 

  07 April, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ