Τοπικές νεφώσεις σήερα στην Κρήτη-Νέα κακοκαιρία προ των πυλών

  26 October, 2020 ΑΡΘΡΑ
Τοπικές νεφώσεις σήερα στην Κρήτη-Νέα κακοκαιρία προ των πυλών

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα-Αλλαζει το σκηνικό τις επόμενες μέρες στη χώρα

Οι παροδικές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα στην Κρήτη προβλέπεται:

"Παροδικές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 3-5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου".

Όσον αφορά στη γενική πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα, το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει:

"Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες στα δυτικά, στα νότα και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 24, στην Ήπειρο από 2 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 24, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα χερσαία τμήματα θα είναι ασθενείς ενώ βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη έως το μεσημέρι, με προοδευτική εξασθένηση στη συνέχεια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς".

Έρχεται κακοκαιρία

Ισχυρή κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV και του ethnos.gr, Κλέαρχο Μαρουσάκη.  Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι άστατος, θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ακολουθεί η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Facebook για την κακοκαιρία και τον καιρό των επόμενων ημερών, με τίτλο: «Ισχυρή κακοκαιρία θα "χτυπήσει" τη χώρα μας τις επόμενες μέρες».

«Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας (ύφεση) αναμένεται να οργανωθεί στην κεντρική Ευρώπη και διασχίζοντας την Ιταλία θα επηρεάσει τη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα προκαλέσει αυτή η οργανωμένη ύφεση θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι και έντονους κεραυνούς, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και τα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα από τα 1800 με 2000 μέτρα κατά μέσο όρο).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ προς το μεσημέρι - απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα οπότε και θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα κακοκαιρίας μιας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εξέλιξη των φαινομένων δεν αποκλείεται να σχηματιστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι με έμφαση το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά - δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό - νοτιοανατολικό Αιγαίο.

 

  26 October, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα