Νέα ρύθμιση 36 δόσεων για αγρότες με χρέη 3.000 ευρώ εκτός εξωδικαστικού

  24 September, 2018 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Νέα ρύθμιση 36 δόσεων για αγρότες με χρέη 3.000 ευρώ εκτός εξωδικαστικού

Άλλη μια ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομιών για όσους αγρότες έχουν χρέη στις εφορίες έως 3.000 ευρώ και δεν μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό.

Με την ρύθμιση αυτή που πρόκειται να ισχύσει από 1/1/2019 θα δίνετε η δυνατότητα εξόφλησης σε 36 μηνιαίες δόσεις  και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια που θα σχετίζονται με τις δαπάνες διαβίωσης (ανάλογα με τα οποία θα διαμορφώνεται και ο αριθμός και το ύψος των δόσεων).

Ο λόγος υπαγωγής της συγκεκριμένης κατηγορίας οφειλετών σε ξεχωριστή ρύθμιση των οφειλών τους, έχει να κάνει – όπως εξηγούν στελέχη του αρμόδιου υπουργείου - με το γεγονός ότι δεν μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη σε δημόσιο και τράπεζες, με την εξόφληση του χρέους τους σε έως 120 μηνιαίες δόσεις, γιατί το σχετικό δικαίωμα παρέχει ο νόμος μόνον σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.  

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ 3.364.459 φορολογούμενοι με οφειλές έως 3.000 ευρώ οφείλουν συνολικά στην εφορία 1,7 δισ. ευρώ, από ένα σύνολο 4 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που έχει ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 101,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στους μικροοφειλέτες (οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ) περιλαμβάνονται και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

 

agronews.gr

 

  24 September, 2018 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ