New York Times: Το συγκλονιστικό βίντεο της δολοφονίας του Φλόιντ

  01 June, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
New York Times: Το συγκλονιστικό βίντεο της δολοφονίας του Φλόιντ

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο οι New York Times αφηγούνται το χρονικό της αναίτιας δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη και όλα όσα ακολούθησαν.

Όλα ξεκινούν από την καταγγελία ότι ο Φλόιντ πλήρωσε ένα πακέτο τσιγάρα με πλαστό χαρτονόμισμα και 4 λεπτά αργότερα οι πρώτοι δύο αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και για άγνωστο λόγο ένα εξ αυτών έβγαλε το όπλο του.

Ο ίδιος αστυνομικός 90 δευτερόλεπτα αργότερα τραβάει έξω τον Φλόιντ, του περνάει χειροπέδες και τον ακουμπάει σε έναν τοίχο.

Κάποια λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί – καθώς έχει φτάσει και δεύτερο περιπολικό- επιχειρούν να τον βάλουν σε περιπολικό με τον Φλόιντ να πέφτει στο έδαφος και τον Τσόβιν να υποστηρίζει ότι ο 46χρονος τους είπε ότι είναι κλειστοφοβικός και αρνείται να μπει μέσα.

Εννέα λεπτά μετά τη σύλληψη, φτάνει στο σημείο και τρίτο περιπολικό, στο οποίο βρίσκεται ο αστυνομικός που συνελήφθη για τη δολοφονία του, ο οποίος και έχει στο φάκελό του 17 παράπονα από πολίτες.

Είναι αυτός που βγάζει τον Φλόιντ από το αυτοκίνητο και πλέον βρίσκεται στην άσφαλτο με το πρόσωπο προς τα κάτω. Ο λόγος που τον έβγαλε από το όχημα, δεν είναι σαφής.

Αρχικά τρεις αστυνομικοί είναι από πάνω του και τον πιέζουν στο λαιμό και το θώρακα.

Σύμφωνα με την αναπαράσταση των NYT,  που έχουν συνθέσει τα τρία βίντεο που έχουν καταγράψει αποσπασματικά τι συνέβη εκείνη την ημέρα, ο Φλόιντ είπε 16 φορές σε πέντε λεπτά «Δε μπορώ να ανασάνω».

Ακολουθεί η πρώτη κλήση για ιατρική βοήθεια καθώς ο Φλόιντ, όπως λένε, «αιμορραγεί από το στόμα».

Οι ΝΥΤ επισημαίνουν επίσης ότι η λαβή που εφάρμοσε ο Τσόβιν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν ο ύποπτος αντιδρά.

Είκοσι λεπτά μετά τη σύλληψη φτάνει ασθενοφόρο με τον Φλόιντ να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και να ανακοινώνεται νεκρός.

Δείτε εδώ

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  01 June, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ