Νόμιμη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη δανείου

mesaralive.gr  11 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Νόμιμη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη δανείου

«Ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα και βρέθηκε νόμιμη» η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την έγκριση λήψης δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση των χρεών του Δήμου και την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού του» αναφέρει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

« Την έγκριση λήψης δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού των 3.129.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση των χρεών του Δήμου Φαιστού και ισοσκέλιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015, με κυμαινόμενο επιτόκιο ύψους 4,30% συν το Euribor όπως αυτό αναπροσαρμόζεται την 1/1 και 1/7 κάθε έτους, με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής τα 25 χρόνια.

Η εξασφάλιση του δανείου θα γίνει:

α) από τμήμα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ)

β) εάν δεν επαρκούν οι ΚΑΠ το δάνειο θα εξυπηρετείται από τους ΚΑ 012 Έσοδα από εκμετάλλευση εδάφους, ακίνητης περιουσίας & κοινόχρηστων χώρων, ΚΑ 046 Λοιπά τέλη κα δικαιώματα, ΚΑ 321 Εισπρακτέα υπόλοιπα από βεβαιωθέντα κατά τα παρελθόντα οικονομικά έτη τακτικά έσοδα.

Η εκταμίευση του δανείου θα γίνεται τμηματικά. Μετά από κάθε εκταμίευση ποσού δανείου θα προσκομίζεται στο Τ.Π.Δ. Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ότι εξοφλήθηκαν οι πιστωτές υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών και Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή. Εάν υπάρξουν έσοδα υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής του δανείου.

Τα έξοδα του φακέλου του δανείου που ανέρχονται στο ύψος των 10.000 ευρώ θα καταβληθούν την ημέρα εκταμίευσης του δανείου.

Η έναρξη εξυπηρέτησης του δανείου αρχίζει την 1/1 του επόμενου της συνομολόγησης έτους».

Υπέρ της έγκρισης λήψης του δανείου ψηφίζουν οι Δ.Σ. Τιτάκη-Λεονταράκη Ελένη, Νικολακάκης Ιωάννης, Μαυράκης Γεώργιος, Τσικνάκη Αλεξάνδρα, Χουστουλάκης Φανούριος, Κουτεντάκης Χαράλαμπος, Πουλινάκης Μανούσος, Χαριτάκης Εμμανουήλ, Τσικνάκης Γεώργιος, Γκιαουράκη-Ματθαιάκη Παρασκευή, Ξηρουδάκης Ιωάννης, Παπουτσάκης Νικόλαος, Σπινθάκης Μιχαήλ, Κουκουλάκης Ιωάννης, Γερωνυμάκης Γεώργιος, Χαλκιαδάκης Ζαχαρίας, Κοκαράκης Χαρίλαος, Καμπουράκης Σάββας, Μερωνιανάκης Γεώργιος και Μανιουδάκης Κων/νος Σύνολο 20.

Κατά της έγκρισης λήψης δανείου ψηφίζουν οι Δ.Σ. Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη Μαρία, Φασομυτάκης Ιωάννης, Κουλεντάκης Ιωάννης, Νικολιδάκης Γρηγόριος, Καργάκης Νικόλαος και Φραγκιαδάκης Διονύσιος Σύνολο 6.

 

mesaralive.gr  11 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα