Ντελίβερι φαρμάκων κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ

mesaralive.gr  01 November, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Ντελίβερι φαρμάκων κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ

Τι διευκρινίζει ο Οργανισμός για το πρόγραμμα

Διανομή φαρμάκων κατ΄οίκον κάνουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για πάσχοντες από σοβαρή πάθηση. Όπως διευκρινίζει ο Οργανισμός, το πρόγραμμα είναι σε εφαρμογή από τον Μάρτιο του 2017. Η διανομή αφορά σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Οι παραπάνω διευκρινίσεις δόθηκαν από στελέχη του Οργανισμού, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με αφορμή τη σχετική εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξηγούν ότι η διαδικασία ξεκίνησε τέλη του 2016 με την πρόσκληση σε εταιρείες Ταχυμεταφοράς για προσκόμιση πιστοποιητικών στο πλαίσιο της διασφάλισης της παραλαβής, μεταφοράς, συντήρησης και παράδοσης των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Οι ενδιαφερόμενες Εταιρείες Ταχυμεταφοράς έπρεπε να καταθέσουν τα εξής πιστοποιητικά : 1) Έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τήρηση των προσωπικών δεδομένων των ασθενών 2) Πιστοποίηση για την εκπλήρωση του σκοπού της παροχής των υπηρεσιών του προγράμματος μεταφοράς φαρμάκων που στοχεύει στην ορθή τήρηση της διαδικασίας για τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής του ασθενούς και συνίσταται στη διεκπεραίωση όλου ή μέρους των ενεργειών που απαιτούνται για λογαριασμό του ασθενούς από την κατάθεση της συνταγής στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, την παραλαβή του σκευάσματος και τη μεταφορά του στην οικία του ασθενούς. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για τη διασφάλιση της μεταφοράς και συντήρησης των φαρμάκων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του φύλλου οδηγιών τους - πιστοποιητικό ISO.

Από τη διαδικασία προέκυψαν έξι εταιρίες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο ΕΟΠΥΥ και η κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων ξεκίνησε πιλοτικά τον Μάρτιο του 2017, αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σημειώνουν επίσης ότι αναμένεται να αυξηθούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, σύντομα θα λειτουργήσει στο Περιστέρι και αναμένονται ακόμη τρία, η προμήθεια και αποστολή να γίνεται κεντρικά από αποθήκη του ΕΟΠΥΥ και το κόστος να αναλάβει ο Οργανισμός.

 

Πηγή:news.gr

 

mesaralive.gr  01 November, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα