Ντοματοκεφτέδες από ντοματίνια με μους φέτας

akispetretzikis.com  31 May, 2025 ΑΡΘΡΑ
Ντοματοκεφτέδες από ντοματίνια με μους φέτας

Συστατικά

Για τους ντοματοκεφτέδες
400 γρ. ντοματίνια
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κρεμμύδι, μικρό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
60 γρ. κορν φλάουρ, για το πανάρισμα
 

Για τη μους φέτας
150 γρ. φέτα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1,5%
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τους ντοματοκεφτέδες 
Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.  
Προσθέτουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό, τη ρίγανη, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε και αυτό, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας πιέζοντας ελαφρώς τα ντοματίνια. 
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά με το κουτάλι. 
Σπάμε μέσα στο μπολ τη φέτα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε με το κουτάλι. (Σε αυτό το σημείο μπορούμε να μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει ακόμα περισσότερο.) 
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει ιδανικά τους 170°C.  
Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στην άκρη. 
Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το κορν φλάουρ.  
Πλάθουμε με το μείγμα 15 ντοματοκεφτέδες και τους περνάμε από το κορν φλάουρ ώστε να καλυφθούν εντελώς από αυτό. 
Τινάζουμε να φύγει το περιττό και ρίχνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε 3 δόσεις στο τηγάνι. 
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα στο ταψί με το απορροφητικό χαρτί και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
 

Για τη μους φέτας 
Κόβουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη. 
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σκόνη σκόρδου, το μπούκοβο και το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η φέτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Απλώνουμε τη μους με ένα κουτάλι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. 
Μεταφέρουμε από πάνω τους ντοματοκεφτέδες και σερβίρουμε. 

 

akispetretzikis.com  31 May, 2025 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα