“Ο αγροτικός τομέας θα κάνει το μεγάλο ποιοτικό άλμα”

  27 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
“Ο αγροτικός τομέας θα κάνει το μεγάλο ποιοτικό άλμα”

Στα εγκαίνια της 17ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς μίλησε χθές ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στα εγκαίνια της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς βρέθηκε χθες βράδυ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

Η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς συμπληρώνει 17 έτη λειτουργίας και αποτελεί πλέον θεσμό. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 1988, η ετήσια αυτή συνάντηση συνιστά πλέον ένα σημαντικό εκθεσιακό γεγονός που συνεχίζει να ενώνει ανθρώπους με τη Γεωργία, αλλά και να προωθεί τις τελευταίες εξελίξεις σε ένα τομέα που εμπλουτίζεται καθημερινά με καινοτόμες γνώσεις, μεθόδους και τεχνικές.
Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έργο και πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα του αγροδιατροφικού προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε από εδώ και στο εξής. Η Κυβέρνησή μας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη συνεργειών που θα αναμορφώσουν τον αγροδιατροφικό τομέα και παράλληλα θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, και τη μετάβαση σε ένα πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Η καινοτομία και η δημιουργία αποτελούν κλειδιά σε αυτή την προσπάθεια. Ασφαλώς, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις εξαγωγές. Η εξάπλωση των αγροτικών μας προϊόντων όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι θεμέλιος λίθος για την οικονομία του τόπου.
Η Έκθεση φέτος δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα δημιουργίας και προόδου. Εκθέτες και διοργανωτές, για μια ακόμη χρονιά, δίνετε με μεγάλη επιτυχία το δικό σας δυναμικό παρών.
Η Κυβέρνηση πιστεύει στην Ελληνική περιφέρεια και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να κάνουν το μεγάλο ποιοτικό άλμα και να αφήσουν πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, περνώντας σε μια νέα εποχή. Το σχέδιο μας για τον αγροτικό τομέα έχει ως άξονες: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας
Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουμε αυτόν ακριβώς το στόχο. Έχουμε το σχέδιο, την θέληση και το όραμα. Θα τα καταφέρουμε και πολύ σύντομα τα οφέλη της πολιτικής μας θα είναι ορατά για τον καθένα.

 

  27 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα