O Μεσαρίτης κ.Μανόλης Δρεττάκης πρόστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

mesaralive  17 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
O Μεσαρίτης κ.Μανόλης Δρεττάκης πρόστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

κ. Μανόλης Δρεττάκης

Τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Το όνομα του άξιου Μεσαρίτη πολιτικού κ. Μανόλης Δρεττάκη πρόστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Ο κ. Δρεττάκης γεννήθηκε το 1934 στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες αρχικά στην τότε Α.Σ.Ο.ΕΕ. (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και έπειτα στο London School of Economics, του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτορας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν σε τράπεζες στην Ελλάδα και την Αγγλία καθώς και στην ελληνική υπηρεσία του BBC (BBC, Greek Section).

Δίδαξε οικονομετρία στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Leeds στην Αγγλία και αργότερα στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας, Μετανάστευσης, Εκπαίδευσης και Δημογραφίας.

Μεταπολιτευτικά ασχολήθηκε με την πολιτική, έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ, και συμμετείχε στο οικονομικό επιτελείο του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τους Γεράσιμο Αρσένη, Απόστολο Λάζαρη, Κώστα Σημίτη, Παναγιώτη Ρουμελιώτη κ.α.

Εκλέχτηκε βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και επανεξελέγη το 1981. Στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ “ την Κυβέρνηση της Αλλαγής” ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η θητεία του αποδείχτηκε εξαιρετικά σύντομη, καθώς εξαναγκάστηκε σε παραίτηση τον Ιούνιο του 1982, μετά από διαφωνίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας.

Το 1984 παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα,αλλά το 1985 επανήλθε στη Βουλή, καθώς εξελέγη στην Α΄ Αθηνών με το ΚΚΕ. Επίσης, εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών και στις εκλογικές αναμετρήσεις της περιόδου 1989 - 1990, συνεργαζόμενος με τον ενιαίο Συνασπισμό.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Λαρίου και έχει δύο παιδιά.

ΠΗΓΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ: Βικιπαίδεια.

 

mesaralive  17 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα