Ο Μύθος της Αρπαγής της Ευρώπης  ταξίδεψε από τη Μεσαρά στο Κράσι

mesaralive.gr  03 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ο Μύθος της Αρπαγής της Ευρώπης  ταξίδεψε από τη Μεσαρά στο Κράσι

Από τη Μεσαρά στο Κράσι Πεδιάδος ταξίδεψε ο Μύθος της Αρπαγής της Ευρώπης!

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς συμμετείχε σε μια πολύ σημαντική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Πλάτανο στο Κράσι πριν λίγες μέρες, με στόχο να στηρίξει και να αναδείξει τον φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου μας!

Η εκδήλωση

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Απανταχού Κρασανών και  Φίλων πραγματοποίησε ημερίδα στο Κράσι με στόχο την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του τόπου  την Τετάρτη 22Αυγούστου 2018

Με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Μεσσαράς και  την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Αγ. Νικολάου

Με Ομιλητές

Ντίνα Ταμουτσέλη – Καθηγήτρια ΑΠΘ, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αρχιτέκτων τοπίου Mphil, Γεωπόνος Msc«Φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: σύγχρονη οτική για την προστασία και ανάδειξή τους στο πλαίσιο της αειφορίας»

Μαριάννα Τερζάκη – Φιλόλογος «Η λατρεία των ιερών δέντρων από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα».

ΓιούληΙεραπετριτάκη – Ιστορικός -αρχαιολόγος                       μέλος ΔΣ Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Ν.Καζαντζάκη.                  «Το φυσικό ιστορικό τοπίο στην μυθιστορία του Ν.Καζαντάκη»

Νίκος Γιγουρτάκης – Δ/ντήςΔευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου       «Η γνώση της φύσης μέσα από προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου». Στα πλαίσια της εκδήλωσης τοποθετήθηκε το Στεφάνι της Αναβίωσης του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης στον Πλάτανο στο Κράσι. Η εκδήλωση περιελάμβανε πολιτιστική διαδρομή, μαραθώνιο δρόμο, και ομιλίες, καθως και περέμβαση του κ. Μιχάλη Σπυριδάκη, Περιβαλλοντολόγου, Ψηφιακού χαρτογράφου με θέμα «Οι συμβολισμοί των δένδρων στους αρχαίους λαούς και οι συμβολισμοί του Πλατάνου στο Κράσι». Ακολούθησε γεύμα προσφορά του συλλόγου!



 


 

 

mesaralive.gr  03 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα