O “Οδυσσέας” (ένα σαλιγκαράκι) και το μακρινό του ταξίδι από την Κρήτη στη Μαρτινίκα!

Δια-sos-τε Μεσαρά  02 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
O “Οδυσσέας” (ένα σαλιγκαράκι) και το μακρινό του ταξίδι από την Κρήτη στη Μαρτινίκα!

Η Κλειώ Μαριδάκη είναι ειδικός επιστήμονας στην θαλάσσια Βιολογία και αυτή την περίοδο βρίσκεται στην μακρινή Μαρτινίκα όπου συμμετέχει σε ερευνητική ομάδα για τους Ωκεανούς.

Η 26χρονη Κλειώ είναι κόρη του Μαριδάκη Μανώλη από τους Αγίους Δέκα και της Γαλλίδας Εμμανουέλα κάτοικοι και οι δύο του Παρισιού. Η ίδια έρχεται σχεδόν κάθε Καλοκαίρι μαζί με τους γονείς της για διακοπές στην Ελλάδα και για κάποιο χρονικό διάστημα μένει μαζί τους στο χωριό .
Το περασμένο Καλοκαίρι φεύγοντας, πήρε μαζί της και μιά συσκευασία με χαμομήλι από το παζάρι των Μοιρών .

Ωστόσο όταν το άνοιξε στη Μαρτινίκα βρέθηκε μπροστά από μια μικρή έκπληξη.
Μέσα στη συσκευασία υπήρχε και ένα πολύ μικρό σαλιγκαράκι που ταξίδεψε μαζί της από Ηράκλειο - Αθήνα - Παρίσι -Μαρτινίκα χωρίς να το γνωρίζει. Η ίδια βρέθηκε σε δίλημμα τι να κάνει . Ξέρει ότι αν το άφηνε ελεύθερο το πιο φυσιολογικό ήταν να πεθάνει ενώ σε περίπτωση που κατάφερνε να επιβιώσει θα μπορούσε να κάνει ζημιά στο περιβάλλον του νησιού.

Αποφάσισε λοιπόν να το κρατήσει και να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να το μεγαλώσει. Άρχισε να του δίνει αλεύρι και αυτό σιγά σιγά αλλά σταθερά έπαιρνε βάρος. Σήμερα είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται στη φωτογραφία. Σκοπός της Κλειώ είναι να μεγαλώσει κι άλλο ο "Οδυσσέας" της όπως συμβολικά το βάπτισε και με το που θα επιστρέψει στην Κρήτη να το πάρει και πάλι μαζί της.

 Δια-sos-τε Μεσαρά

 

Δια-sos-τε Μεσαρά  02 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα