Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλιάς και ο διαγωνισμός Μαντινάδας

  22 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλιάς και ο διαγωνισμός Μαντινάδας

Ο άνθρωπος ο ντομπραλής μοιάζει με το χρυσάφι γιατί τσ’ αλήθειας καλουργά και σπέρνει το χωράφι. [Χαριστή Κουκουμπεδάκη]

Απόψε θα είναι πραγματικά μια ξεχωριστή βραδιά στη Γαλιά, διοργανωμένη από τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Γαλιάς για τον διαγωνισμό μαντινάδας.

Στη γιορτή αυτή θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους μαντιναδολόγους που έλαβαν μέρος στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Μαντινάδας με θέμα: « Η Ντομπροσύνη».

Η ειλικρίνεια είναι σπουδαία και μεγάλη αρετή που έχει στα χέρια του ο άνθρωπος. Πολύ δύσκολο βέβαια να έρχεσαι αντιμέτωπος με αλήθειες που πολλές φορές είναι επίπονες ν’ αποδεχτείς. Πολλοί, καταφεύγουν στα κατά συνθήκη ψέματά που αλήθεια τα ονομάζουν, για να διευκολύνουν την επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ο άνθρωπος ο ντομπραλής είναι γενναίος στην ψυχή και τα συναισθήματα, οι αξίες γεμίζουν την ψυχή του και εκφράζονται με μαντινάδα.

Θα έχουμε την ευκαιρία απόψε στο Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς στις 21.00, ν’ ακούσομε της ντομπροσύνης την αξία μέσα από τον δεκαπεντασύλλαβο.

Θα μας διασκεδάσουν με της λύρας τους όμορφους σκοπούς ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Μανώλης Σαββάκης με το συγκρότημά του.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”]

 

  22 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ