ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας

  19 November, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας

Αρχίζει η πληρωμή τους

Αύριο, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 θα γίνει η καταβολή δίμηνης παράτασης επιδομάτων ανεργίας ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Αναλυτικά, το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της δίμηνης παράτασης έχει ως εξής:
- Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 1-19 Σεπτεμβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα καταβληθεί αύριο, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου.
- Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου-19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί αύριο, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.
Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι των επιδομάτων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
-Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
-Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.
-Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου οκταμήνου του 2020.
-Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

 

  19 November, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ