«Όχι» στη Βιομάζα!

mesaralive  05 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Όχι» στη Βιομάζα!

Με δύο προσφυγές κατά αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, θα κινηθεί άμεσα ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων, στοχεύοντας να προλάβει και την καταληκτική προθεσμία της 16ης Μαρτίου.

Αυτό αποφασίστηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων  όπου ως πρώτο θέμα συζήτησης είχε τεθεί η «έγκριση ή μη προσφυγής σε ένδικα μέσα  για αναστολή και ακύρωση αποφάσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης  που αφορούν  Α.Π.Ε».

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων πρόκειται να προσφύγει σε ένδικα μέσα όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορά την δημιουργία Μονάδας Βιομάζας κοντά στο Χάρακα, αλλά και της απόφασης της Αποκεντρωμένης για Μονάδα Παραγωγής Βιοαερίου ανάμεσα σε Καλύβια και Νεοχώρι.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών Αστερουσίων έγινε παρουσία κατοίκων και φορέων, τόσο από το Χάρακα, όσο και από το Νεοχώρι.

«Όχι» στη Βιομάζα

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα καταθέσει τις δύο προσφυγές, για να προλάβει την προθεσμία της 16ης Μαρτίου.

Για την περίπτωση του Εργοστασίου Βιομάζας στο Χάρακα το Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε κάθετα αρνητικό.

Μάλιστα υπάρχει ήδη εκφρασμένη και η αρνητική γνώμη των κατοίκων του Χάρακα καθώς και τον φορέων, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και βέβαια το Τοπικό Συμβούλιο Χάρακα, για την εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας στην περιοχή.

Με επιφύλαξη για το Βιοαέριο

Όσον αφορά την  περίπτωση της Μονάδας Παραγωγής Βιοαερίου ανάμεσα σε Καλύβια και Νεοχώρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών Αστερουσίων θα προχωρήσει επίσης σε προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης, προκειμένου να προλάβει την προθεσμία της 16ης Μαρτίου.

Ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν επιφυλακτικοί για τον αν θα κάνει καλό ή όχι μια τέτοια μονάδα στην περιοχή, αφού ως γνωστόν ο  κατσίγαρος αποτελεί ένα μεγάλο και χρόνιο «πονοκέφαλο».

Έτσι ο Δήμος, πέρα από την προσφυγή που θα καταθέσει, θα προχωρήσει και σε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος ζητώντας πλήρη ενημέρωση για την λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας, προκειμένου στη   συνέχεια να μπορεί να  εκφράσει τελεσίδικα την άποψή του για την εγκατάστασή της ή την μη εγκατάστασή της.

 

mesaralive  05 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ