ΟΓΑ: καταβολή επιδομάτων σήμερα Μεγάλη Τετάρτη.

mesaralive.gr  08 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIA
ΟΓΑ: καταβολή επιδομάτων σήμερα Μεγάλη Τετάρτη.

Φωτο: ethnos.gr

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη - 8 Απριλίου, θα καταβληθεί ως προκαταβολή η 1η δόση των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ, σε 693.299 οικογένειες - δικαιούχους.

Πρόκειται για την καταβολή του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, συνολικής δαπάνης 139.689.207 ευρώ και αφορά το α΄ τρίμηνο του 2015.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η καταβολή των επιδομάτων γίνεται με βάση τα στοιχεία αιτήσεων του Α21 του έτους 2014.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη, ο έλεγχος σε τροποποιημένες αιτήσεις Α21 συνεχίζεται και οι ενδιαφερόμενοι, για όσες αιτήσεις εγκριθούν, θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής.

Ήδη, στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) έχει αναρτηθεί «Οδηγός» μέσω του οποίου παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για τη διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων και την υποβολή του εντύπου Α21.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων προς τον ΟΓΑ για τη ρύθμιση οφειλών, με βάση τον νέο νόμο.

Στη ρύθμιση που θα παραμείνει ανοικτή έως το τέλος Απριλίου, μπορούν να ενταχθούν καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές προς τον Οργανισμό, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

 Σε εγκύκλιό του ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν, έπειτα από αίτησή τους και οι οφειλέτες εκείνοι που έχουν υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις που είναι ενεργές (Νέα Αρχή και Πάγια Ρύθμιση).

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται χωρίς διακοπή οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Προσοχή:

Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oga.gr).

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης -και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής- χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής διάρκειας ενός μήνα, το οποίο επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας.

Επίσης, οι οφειλέτες δικαιούνται χορήγηση/ανανέωση βιβλιαρίου υγείας με τρίμηνη διάρκεια.   

Πηγή: kathimerini.gr

 

mesaralive.gr  08 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα