Οι «7 λέξεις» του Τυμπακιανού  Φάνη Κουρτικάκη τρέλαναν Google Play και App Store

mesaralive.gr  08 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Οι «7 λέξεις» του Τυμπακιανού  Φάνη Κουρτικάκη τρέλαναν Google Play και App Store

Ένας Ηρακλειώτης, με καταγωγή από το Τυμπάκι, ο Φάνης Κουρτικάκης, έχει μαγέψει το Google Play και το App Store με την εφαρμογή του «7 λέξεις».

Όπως διαβάζουμε στο creteplus.gr «Η εφαρμογή του «7 λέξεις» έγινε κυριολεκτικά… μανία, με αποτέλεσμα εδώ και αρκετές εβδομάδες να βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιλογών των χρηστών. Παρόλο που, όπως επισημαίνει, η επιτυχία δεν ήρθε άμεσα, ο 35χρονος προγραμματιστής με μότο του το τρίπτυχο «πολλή δουλειά, επιμονή, γνώση» και φυσικά τον δέοντα σεβασμό προς τους χρήστες, πραγματοποίησε έναν αναπάντεχο στόχο, που του έδωσε τη δυνατότητα να σταθεί επαγγελματικά και να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει.

Ο Φάνης Κουρτικάκης μίλησε στους «Απόδημους Κρήτες» για την πορεία του προς την επιτυχία, την εφαρμογή που τον οδήγησε στην κορυφή, αλλά και για τα επόμενα βήματά του.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Κουρτικάκη:

Απόδημοι Κρήτες: Μίλησέ μας για τις σπουδές σου.

Φάνης Κουρτικάκης: Είμαι αυτοδίδακτος. Ως έφηβος επισκεύαζα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παράλληλα διάβαζα βιβλία προγραμματισμού. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα!

Α.Κ.: Κάποιο διάστημα της ζωής σου ακολούθησες τον δρόμο της μετανάστευσης. Τι σε οδήγησε σε αυτό; Τι σε έκανε να επιστρέψεις στην Κρήτη;

Φάνης Κουρτικάκης: Μετανάστευσα για μερικούς μήνες στην Αυστραλία. Ο μόνος λόγος ήταν ο οικονομικός. Τα πράγματα δεν ήταν όπως τα φανταζόμουν και αποφάσισα να επιστρέψω για να κάνω ακόμα μία προσπάθεια στην Ελλάδα.

Α.Κ.: Υπήρξαν φορές που σκέφτηκες να εγκαταλείψεις τον χώρο της πληροφορικής;

Φάνης Κουρτικάκης: Για αρκετά χρόνια εργαζόμουν σε συνεργεία αυτοκινήτων. Η δουλειά του μηχανικού μου αρέσει πολύ, αλλά πλέον συντηρώ μόνο το δικό μου αυτοκίνητο.

Α.Κ.: Μέχρι στιγμής πόσες εφαρμογές έχεις δημιουργήσει; Έτυχαν όλες της αποδοχής που ανέμενες;

Φάνης Κουρτικάκης: Έχω δημιουργήσει πολλές ιστοσελίδες και εφαρμογές. Πραγματικά δεν γνωρίζω τον αριθμό τους! Τις περισσότερες φορές η πορεία τους ήταν χειρότερη από ότι περίμενα.

Α.Κ.: Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σου μόλις είδες ότι η εφαρμογή «7 λέξεις» βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των χρηστών της Google;

Φάνης Κουρτικάκης: Δεν το πίστευα. Σίγουρα δεν περίμενα να φτάσει τόσο ψηλά ταυτόχρονα σε App Store και Google Play.

Α.Κ.: Κατά πόσο βελτίωσε τη ζωή σου η επιτυχία των εφαρμογών σου;

Φάνης Κουρτικάκης: Μου έδωσαν την δυνατότητα να σταθώ επαγγελματικά. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω.

Α.Κ.: Τι κάνει το παιχνίδι «7 λέξεις» διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιχνίδια λέξεων;

Φάνης Κουρτικάκης: Στην πραγματικότητα είναι ένα παιχνίδι παζλ. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις τις απαντήσεις αρκεί να παρατηρήσεις τα κουτάκια με τα γράμματα. Αργά η γρήγορα η ζητούμενη λέξη θα σχηματιστεί στο μυαλό σου!Είναι ένα παιχνίδι για όλους.

Α.Κ.: Υπάρχει -κατά τη γνώμη σου- μυστικό της επιτυχίας;

Φάνης Κουρτικάκης: Γνώση, πολλή δουλειά, επιμονή και σεβασμός στον παίχτη. Άλλωστε για αυτόν γίνονται όλα.

Α.Κ.: Να περιμένουμε και νέες ανάλογες εκπλήξεις από εσένα στο μέλλον;

Φάνης Κουρτικάκης: Έχω πολλά σχέδια για νέες εφαρμογές. Φυσικά υποστηρίζω το «7 Λέξεις» με συχνές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις. Συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή και θέλω να παραμείνει για πολύ καιρό!

Α.Κ.: Τι θα συμβούλευες παιδιά που βρίσκονται τώρα στο ξεκίνημά τους και βλέπουν όλες τις πόρτες κλειστές;

Φάνης Κουρτικάκης: Σκληρή δουλειά και υπομονή. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θεωρώ ότι αν όλοι ξεπεράσουμε τα όριά μας θα γίνει το θαύμα.

Α.Κ.: Ποια είναι η σχέση σου με την κρητική παράδοση;

Φάνης Κουρτικάκης: Είμαι ο κλασικός Κρητικός. Μου αρέσουν τα τραγούδια, η μουσική και το φαγητό του νησιού. Να μου επιτραπεί να θυμίσω  ότι παράδοση μας είναι και η καλή συμπεριφορά.

Α.Κ.: Τι σημαίνει η Κρήτη για εσένα; Τι έρχεται στο μυαλό σου στο άκουσμα της λέξης «Κρήτη»;

Φάνης Κουρτικάκης: Η Κρήτη είναι ο τόπος μου, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.Μου έρχονται πολλά, αλλά κυριαρχεί μόνο μία λέξη… λεβεντιά!».

Πηγή: cretaplus.gr – Απόδημοι Κρήτες

 

mesaralive.gr  08 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα