Οι αριστούχοι του ΓΕΛ Τυμπακίου συστήνονται στο Μesaralive

mesaralive.gr  01 July, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Οι αριστούχοι του ΓΕΛ Τυμπακίου συστήνονται στο Μesaralive

Για άλλη μια σχολική χρονιά, το ΓΕΛ Τυμπακίου παραδίδει στις σπουδές και την κοινωνία παιδιά με εξαιρετικές επιδόσεις. Η προσπάθεια της Μαρίας Φασομυτάκη, του Γιώργου Τζωρτζακάκη, της Μαρίνας Προβίδη και της Ελένης Σαριδάκη επιβραβεύθηκαν με υψηλή βαθμολογία στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις και τους εκτοξεύουν, όπως όλα δείχνουν, στις σχολές της προτίμησής τους.

Το mesaralive με χαρά δημοσιεύει όχι μόνο τα ονόματα των επιτυχόντων αλλά και τις προσωπικές τους σκέψεις για την εμπειρία τους. Με ώριμο λόγο, οι τέσσερις μαθητές μας μίλησαν για την επίδοση, τους στόχους, την εμπειρία μιας χρονιάς εξετάσεων και για όσους τους στήριξαν.  

Μαρία Φασομυτάκη

«Φέτος διαγωνίστηκα και εγώ στις πανελλαδικές εξετάσεις και συγκέντρωσα 18.550 μόρια από την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.

Οι βαθμοί που έγραψα είναι οι εξής:•18.5 Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Μάλιστα ο δεύτερος βαθμολογητής αξιολόγησε το γραπτό μου με 97%. •20 Λατινικά •17.8 Αρχαία•17.9 Ιστορία
Αναμφίβολα,τα δύο αυτά έτη προετοιμασίας μου για τις Πανελλαδικές ήταν επίπονα και γεμάτα αγωνίες και πρωτόγνωρα συναισθήματα.Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνοδεύτηκε όμως και με την απαραίτητη δικαίωση και την απόλυτη ικανοποίηση.
Μυστικό της επιτυχίας θα χαρακτήριζα τον πόθο μου για την πραγμάτωση των ονείρων μου,την αγάπη μου για τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης και την αέναη προσπάθεια μου.
Συμπαραστάτες στον αγώνα μου υπήρξαν πάντοτε οι γονείς μου αλλά και το φροντιστήριο ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ και ιδιαίτερα οι καθηγήτριές μου οι οποίες συνάμα αποτέλεσαν τα στηρίγματα και τις φίλες μου: Ζαχαριουδάκη Ελένη, Φανουράκη Χαρούλα, Χατζηδάκη Μαρία. Ευχαριστώ θερμά και το ΓΕΛ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, την πάντα χαμογελαστή διευθύντρια Λενακάκη Νίκη και τους καθηγητές της θεωρητικής κατεύθυνσης που δεν έπαψαν να πιστεύουν στις ικανότητες και το ήθος μου : Ανέστη Θανάση, Θεοδωράκη Άννα, Χριστοδουλάκη Δέσποινα.
Έχοντας λοιπόν αποφοιτήσει από το ΓΕΛ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, βάζω πλέον πλώρη για την Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Το όνειρό μου αυτό με συντρόφευε όλα τα χρόνια της μαθητικής μου πορείας βοηθώντας με να αντιληφθώ το πάθος μου για τον λόγο και την ισχύ του και τώρα είμαι σε θέση να το πραγματώσω.
Ακόμα κι αν στη διάρκεια της προετοιμασίας μου πολλάκις ένιωσα σύννεφα να επισκιάζουν τον εαυτό μου και την προσπάθεια μου, τώρα έρχονται οι μέρες του φωτός!»

Γιώργος Τζωρτζακάκης

«Κατάφερα να βγάλω 18.300 μέσο όρο από τον οικονομικό τομέα και από την αρχή ο αρχικός μου στόχος ήταν και είναι η σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Φέτος και πέρσυ ήταν περίεργη η χρονιά με τον κορωνοϊό και ειδικότερα φέτος με την αλλαγή που έγινε στο σύστημα των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές, με συνέπεια να γίνουν πριν τις πανελλήνιες. Ευτυχώς όμως με την βοήθεια των καθηγητών και της κατάλληλης προετοιμασίας που είχα κάνει κατάφερα να αντιμετωπίσω το άγχος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι πανελλήνιες δεν καθορίζουν την ζωή μας γράψουμε ή δεν γράψουμε καλά και ευκαιρίες πάντα θα μας παρουσιάζονται.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου Παπαδάκη Θανάση, Μυρτακη Μιχάλη,Χατζηδάκη Μαρία, Ντισπυρακη Πελαγία, Φανουράκη Χαρούλα και το φροντιστήριο «Πράξη και πρόοδος» αλλά και τους γονείς, φίλους και την οικογένειά μου για την υποστήριξη και τις γνώσεις που μου παρείχαν.»

Μαρίνα Προβίδη

«Συγκέντρωσα κατά μέσο όρο 18.130 μόρια στο πεδίο της Υγείας. Μετά την ανακοίνωση των βαθμών ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και χαρά διότι κατάλαβα από τώρα ότι πετυχαίνω τη σχολή που θέλω, τη Φαρμακευτική.
Πιστεύω οτι το «μυστικό της επιτυχίας» ήταν ότι δεν είχα καθόλου άγχος από την αρχή μέχρι το τέλος, σε συνδυασμό με σωστή προετοιμασία και διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στο διάβασμα και στην προσωπική ζωή.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για τη στήριξή τους καθώς και την οικογένεια και τους φίλους μου, που με βοήθησαν να κρατάω ισορροπίες.»

Ελένη Σαριδάκη

«Τα μόρια που συγκέντρωσα από την θετικη κατεύθυνση είναι 16.750 -χωρίς το σχέδιο που το αποτέλεσμα αναμένεται τις επομενες μέρες- με πρώτη μου επιλογή την Αρχιτεκτονική Αθηνών. Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ανακουφισμένη από την απόδοσή μου και ευγνώμων που έφτασα σε επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά με άγχος και αναποδιές αλλά το σημαντικό είναι να μην τα παρατήσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου: Συμεών Σημαιάκης (φυσικός), Θανάσης Παπαδακης (μαθηματικός), Στέλλα Κουκουλάκη (φιλόλογος), Μαρία Βογιατζάκη (χημικός), Ελπιδοφορος Στεφανουδακης (καθηγητής σχεδίου) αλλά και την οικογένεια και τους φίλους μου που με στήριζαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Να τους ευχηθούμε καλές σπουδές και μια ζωή γεμάτη καινούρια όνειρα και προκλήσεις.

 

mesaralive.gr  01 July, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ