«Οι πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για μετασεισμούς»

  19 July, 2019 ΑΡΘΡΑ
«Οι πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για μετασεισμούς»

Την ανησυχία όλων των κατοίκων της Αθήνας έχει προκαλέσει ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Αττική, ενώ ακολούθησαν τρεις ακόμα μετασεισμοί, ο τελευταίος 4,4 βαθμών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για έναν «ισχυρό σεισμό, με μέγεθος 5,2, ίσως και 5,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο κοντά στην περιοχή της Μαγούλας, στη δυτική Αττική».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο σεισμός στην Αθήνα «ήταν επιφανειακός και έγινε εντονότατα αισθητός σε όλη την Αττική. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη βόρεια Πελοπόννησο και ακόμη μακρύτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες που λαμβάνουμε».

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την ακολουθία ενθαρρυντικό φαινόμενο. «Ομως ακόμα δεν μπορούμε να πούμε αν ο ισχυρός σεισμός ήταν ο κύριος ή όχι. Θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο και περισσότερα στοιχεία».

Στη συνέχεια, ο σεισμολόγος τόνισε ότι «προέχει η ψυχραιμία απ’ όλους, ιδίως στην περιοχή του κέντρου. Αν διαπιστώθηκαν εμφανείς βλάβες, πρέπει άμεσα να ζητείται η συμβουλή μηχανικού, του δήμου ή και ιδιώτη».

Καταλήγοντας, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι θα επακολουθήσουν μετασεισμοί. Και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ψυχολογικά έτοιμοι».

 

  19 July, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα