«Όλες οι διαδικασίες για το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών προχωρούν κανονικά»

  29 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
«Όλες οι διαδικασίες για το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών προχωρούν κανονικά»

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε χθες (28.1.2019) στη συνάντηση στο Δημαρχείο Φαιστού μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον Δήμαρχο Γιώργο Αρμουτάκη για τα σοβαρά θέματα της υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής, με επίκεντρο την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Στα πλαίσια της σύσκεψης στο Δημαρχείο και εν συνεχεία στο σημερινό Κέντρο Υγείας συζητήθηκε το ζήτημα του οικοπέδου που διαθέτει ο Δήμος για το νέο Κέντρο Υγείας, οι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις μέσω της Περιφέρειας και οι αναγκαίοι πόροι που θα καλυφθούν από το Υπουργείο Υγείας για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες.

Με αφορμή την επιτόπια επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις Μοίρες ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι «επιβεβαιώνεται ότι το νέο Κέντρο Υγείας στις Μοίρες δεν είναι ασκήσεις επί χάρτου, αλλά όλες οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά».

Επισημαίνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης ήδη από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη για την διασφάλιση αναγκαίων πόρων για το Κ.Υ. Μοιρών, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο για το θέμα.

Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα της επέκτασης του Ιατρείου του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας ο Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στα εγκαίνια του Δεύτερου Γραμμικού επιταχυντή που τοποθετήθηκε και λειτουργεί ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, και του SPECT-CΤ, η αγορά του οποίου έγινε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

 

  29 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ