Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση των 875 επιβατών του «Ελευθέριος Βενιζέλος» (βιντεο)

mesaralive.gr  29 August, 2018 ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση των 875 επιβατών του «Ελευθέριος Βενιζέλος» (βιντεο)

Ώρες αγωνίας βίωσαν πάνω από 1.000 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» (875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα), στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από Πειραιά για Χανιά, και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω, μεταξύ Υδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μεσαίο γκαράζ του πλοίου, ωστόσο γρήγορα οι καπνοί έπνιξαν και κοινόχρηστους χώρους του πλοίου,. Αμέσως, το πλοίο τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το πλήρωμα.

Η αποβίβαση και των 875 επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, λίγο πριν τις 07.30 το πρωί.

Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του λιμενικού σώματος, ο καπνός πλέον στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών.

Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά.Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς ξεκίνησε η φωτιά.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και το επιτελείο του αρχηγείου του λιμενικού σώματος.

 

mesaralive.gr  29 August, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα