Ολονύκτια μάχη με τιε φλόγες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

  24 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ολονύκτια μάχη με τιε φλόγες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές στη Ρόδο, την Κέρκυρα, το Αίγιο, την Κάρυστο και την Υλίκη, ενώ με το πρώτο φώς της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

 

Στην Κέρκυρα, η φωτιά μαίνεται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού και νότια της Περίθειας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει περάσει, μέχρι στιγμής, σε κάποιο οικισμό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

Στο μέτωπο στο Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός έπειτα από μηνύματα που εστάλησαν μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών.

Στην Εύβοια, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη.

Στην πυρκαγιά της Ρόδου, οι πυροσβέστες πάλευαν όλο το βράδυ με τις αναζοπυρώσεις ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ανατολικά προς Μάλωνα και Μασάρη. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Στο Αίγιο εκκενώθηκαν το βράδυ, με μήνυμα από το 112, το χωριό Τράπεζα και ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας, καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει σε κοντινό λόφο. Οι πυροσβέστες επιχειρούν ώστε να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει.

Στο σημείο επιχειρούν 99 πυροσβέστες, 35 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην Υλίκη, όπου δεν απειλείται κάποιος οικισμός και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 21 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

 

  24 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα