Ολυμπιακοί αγώνες: Το εμβόλιο κρίνει τη διεξαγωγή τους

  22 July, 2020 OIKONOMIAΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ολυμπιακοί αγώνες: Το εμβόλιο κρίνει τη διεξαγωγή τους

Ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης εάν δεν βρεθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό

Συγκεκριμένα όπως ανάφερε σε συνέντευξή που έδωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας  NHK, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο 2020, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού για το 2021, Γιοσίρο Μόρι, σημαντικός παράγοντας για την τελική απόφαση για το αν θα διεξαχθούν οι αγώνες θα είναι η εύρεση μίας αποτελεσματικής θεραπείας ή ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του ιού.

«Το πότε η πανδημία του κορονοϊού θα τεθεί υπό έλεγχο, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να υπάρξει πρόοδος στην ανάπτυξη κάποιου αποτελεσματικού εμβολίου ή θεραπείας», ανέφερε ο Μόρι, συμπληρώνοντας ότι η τελική απόφαση ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Ακόμα αναφερόμενος στο γεγονός ν' αλλάξει εκ νέου ο προγραμματισμός των αγώνων, είπε ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Όπως είπε οι χώρες που θα διεξάγουν τους αγώνες έχουν ανακοινωθεί μέχρι το 2028. Συγκεκριμένα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το 2022 και στο Παρίσι το 2024.

«Είναι δύσκολο το Παρίσι να δώσει τη θέση του στο Τόκιο», δήλωσε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.

Ακόμα μίλησε στο Kyodo News για τα ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι αγώνες χωρίς θεατές ή με περιορισμένο αριθμό αθλητών.

Όπως είπε: «Δεν πρέπει να κάνουμε τους θεατές τόσο δύσκολα ένα τέτοιο γεγονός. Τα αθλητικά γεγονότα είναι κάτι που συμμερίζεται και αισθάνεται όλη τη χώρα».

«Εάν οι αθλητές έχουν μεγάλη επιθυμία να συμμετέχουν, δεν μπορούμε να τους πούμε κάτι από την πλευρά μας. Ακόμα και το ενδεχόμενο να μην γίνει η τελετή έναρξης δεν είναι μία επιλογή».

Η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσαν στις 24 Μαρτίου την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο 2020, εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19.

Στις 30 Μαρτίου, ο Γιοσίρο Μόρι ανακοίνωσε ότι Οι Ολυμπιακοί αγώνες ότι η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει στις 23 Ιουλίου του 2021 και η αντίστοιχη των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 24 Αυγούστου του ίδιου έτους, ενώ η ονομασία Τόκιο 2020 θα παραμείνει.

 

  22 July, 2020 OIKONOMIAΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ