Ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για το χωροταξικό.

mesaralive.gr  16 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για το χωροταξικό.

φωτο:mesaralive.gr

Σε πνεύμα σύμπνοιας ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συζήτηση του θέματος που αφορούσε το χωροταξικό, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην έκτακτη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι, μετά από διαλογική συζήτηση και κάποιες προσθήκες που έγιναν,  έκαναν ομόφωνα δεκτό το υπόμνημα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις του Δήμου και των φορέων για το χωροταξικό, οι αντιδράσεις για τον προτεινόμενο σχεδιασμό, καθώς και οι αντιπροτάσεις. Να σημειωθεί ότι το υπόμνημα είναι αναπόσπαστο μέρος με την απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα απόψε από το ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι η Ενδεκαμελής επιτροπή που συστάθηκε προ δεκαπενθημέρου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην οποία συμμετείχαν, ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της επιτροπής φορέων του Τυμπακίου, συνεδρίασε δύο φορές, υπήρξε συνεχής διαβούλευση  και κατέληξε ομόφωνα στο υπόμνημα που προαναφέρθηκε, ενώ σήμερα υπήρξε και το αποφασιστικό που θα το συνοδεύει.

Συγκεκριμένα στο αποφασιστικό αναφέρεται:

«Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα:

1. Αντιδρούμε στην προτεινόμενη μελέτη για το νέο χωροταξικό σχεδιασμό εντός των ορίων του Δήμου μας γιατί θεωρούμε ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αναπτυξιακή προοπτική που ως Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ως τοπική κοινωνία υιοθετούμε και επιδιώκουμε για τον τόπο μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ήπιας μορφής τουριστική των παράκτιων περιοχών και της ενδοχώρας του Δήμου μας σε συνδυασμό με την ποιοτική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας που αφορούν αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους δεν συμβαδίζουν με το μοντέλο ανάπτυξης που π ρο τείνει η μελέτη η οποία υποβιβάζει  όλα τα παραπάνω. 

2. Απαιτούμε την παραμονή του αεροδρομίου του Τυμπακίου  σε οποιαδήποτε μελέτη που αναφέρεται για την περιοχή και διεκδικούμε την λειτουργία του με συγκεκριμένες χρήσεις λειτουργώντας ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης της νότιας Κρήτης.

3. Δεχόμαστε την αναβάθμιση του λιμανιού στον Κόκκινο Πύργο με την αξιοποίησή του ως λιμάνι διαπεριφερειακής εμβέλειας με εμπορική – επιβατική λειτουργία και σταθμό κρουαζιέρας.

4. Θεωρούμε ότι επιβάλλεται σεβασμός στα υπάρχοντα ΣΧΟΑΠ και ΓΠΣ που είναι εγκεκριμένα στο Δήμο μας γιατί μέσα από αυτά καθορίζονται τόσο οι χρήσεις γης όσο και η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών αλλά και της ενδοχώρας.

5. Καταθέτουμε υπόμνημα που εξειδικεύει και αναλύει τις παραπάνω θέσεις μας και ταυτόχρονα καταθέτουμε προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. Το υπόμνημα αυτό είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης όλων των φορέων της περιοχής και της επιτροπής διαβούλευσης και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της απόφασης.

6. Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει αρνητικά στην προτεινόμενη μελέτη και να προτείνει στα αρμόδια όργανα την τροποποίησή της που θα λάβει υπόψη της όλα τα παραπάνω. Θεωρούμε δε επιβεβλημένη όσο και αυτονόητη την παρουσία μας ως Δημοτικό Συμβούλιο στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

7. Καλούμε τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, τους Ευρωβουλευτές και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να τοποθετηθούν δημόσια»

 

mesaralive.gr  16 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα