Ομόφωνα «Όχι» στην παραίτηση Νικολακάκη είπε το ΔΣ Φαιστού

mesaralive.gr  14 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ομόφωνα «Όχι» στην παραίτηση Νικολακάκη είπε το ΔΣ Φαιστού

Φωτο: mesaralive.gr

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλείται τώρα να δώσει την απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φαιστού, αφού το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του κ . Γιάννη Νικολακάκη, ωστόσο ο ίδιος φάνηκε αποφασισμένος να εμμείνει στην απόφασή του.

Στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, ο κ. Νικολακάκης αφού αναφέρθηκε στις σχετικές με το θέμα διατάξεις, κατέθεσε και εγγράφως την παραίτησή του στο Σώμα όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις, ενώ στη συνέχεια αποχώρισε από την αίθουσα, παρακαλώντας τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ Φαιστού κ. Γιάννη Κουλεντάκη να προεδρεύσει.  Ο κ. Νικολακάκης είπε ότι προτιμά να μην είναι παρόν στην συζήτηση επειδή το θέμα αφορούσε το πρόσωπό του σημειώνοντας ότι θα επιστρέψει στην αίθουσα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης.  Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, μέσα από τις τοποθετήσεις τόσο του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη  όσο και των Επικεφαλής της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ.κ. Μαρία Πετρακογιώργη και Χάρη Κοκαράκη , αλλά και δημοτικών συμβούλων που πήραν το λόγο, δήλωσε κάθετα αντίθετο με την παραίτηση Νικολακάκη,  τονίζοντας  την επιτυχία με την οποία έχει κρατήσει το «τιμόνι» του Σώματος ο κ. Νικολακάκης καθ΄όλη τη διάρκεια της προεδρίας του. Το ΔΣ Φαιστού αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου.  Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο κ. Νικολακάκης καλέστηκε στην αίθουσα και  του ανακοινώθηκε η απόφαση. Ο ίδιος φάνηκε απόφασισμένος να εμείνει στην αρχική του απόφαση και στην παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας μάλιστα συγνώμη γι΄ αυτή του την απόφαση η οποία φάνηκε ότι είναι οριστική και αμετάκλητη.

Τι μέλλει γενέσθαι τώρα; Ο Νόμος προβλέπει τι γίνεται στην παραίτηση δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων "υποβάλεται εγγράφως στον οικείο δήμαρχο και γίνεται οριστική, αφότου ο δήμαρχος την αποδεχθεί ή μετά την παρέλευση ενός μηνός από την κατάθεση της σχετικής δήλωσης στο πρωτόκολλο".  Αναφέρει επίσης ότι "σε κάθε άλλη περίπτωση η παράιτηση των αιρετών των δήμων από τις θέσεις που κατέχουν ως εκ της ιδιότητάς τους υποβάλλεται γραπτώς στα όργανα , τα οποία τους εξέλεξαν ή τους διόρισαν".  Δεν αναφέρει ωστόσο ξεκάθαρα τι γίνεται στο  ενδεχόμενο,  της παραίτησης Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου η οποία δεν γίνεται αποδεκτή από το Σώμα. Ενδεχομένως να ισχύει  ότι γίνεται οριστική μετά την παρέλευση ενός μηνός από την ημέρα που θα πρωτοκολληθεί, επειδή ωστόσο αυτό δεν αναφέρεται ρητά,  αναμένεται πλέον  να δώσει τα «φώτα» της τις επόμενες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία ήδη έχει ερωτηθεί για το θέμα.

 

mesaralive.gr  14 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ