Ουσιαστική λύση στο κτηριακό πρόβλημα απαιτούν οι Γονείς της Γαλιάς

mesaralive.gr  06 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ουσιαστική λύση στο κτηριακό πρόβλημα απαιτούν οι Γονείς της Γαλιάς

Φωτο: mesaralive.gr

Οι γονείς της Γαλιάς συνεχίζουν να διεκδικούν δυναμικά στέγη για να κάνουν μάθημα τα παιδιά τους….

Μετά και την συζήτηση του σοβαρού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Γαλιάς,  με ανακοίνωσή του εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματα και αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Πέρασαν 5 χρόνια από τον Οκτώβρη του 2013 και από τις συνεχείς κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαλιάς , για να ακούσουμε ξανά μια από τα ίδια στη συζήτηση του θέματος του σχολείου μας στο ΔΣ του Δήμου  Φαιστού στις 10 Ιούλη 2018.

Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή, όταν οι γονείς αποκαλύπτουν την κατάσταση που επικρατεί για το σχολείο της Γαλιάς και διεκδικούν σύγχρονες υποδομές, παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη κατάσταση. Λειτουργεί με τη λογική "τόσα μπορούμε, τόσα κάνουμε" ή διαφημίζει ως «παροχή» τα χρήματα που δόθηκαν από την Α/θμια Σχολική Επιτροπή (από τους ΚΑΠ) για επισκευές – συντηρήσεις, ώστε να είναι βιώσιμη η κατάσταση για μαθητές και εκπαιδευτικούς στις  προκατασκευασμένες αίθουσες όπου στεγάζεται το σχολείο από το 2013.

Είναι γνωστά τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και γενικότερης υποβάθμισης των αναγκών των παιδιών μας από τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Πέρα όμως από τα μόνιμα αυτά προβλήματα, είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την κατάσταση που επικρατεί στη Γαλιά.

 Έχει ευθύνη  η δημοτική αρχή, συνολικά το ΔΣ του Δήμου, που γνώριζε και γνωρίζει το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης, ώστε να διεκδικήσει πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανέγερση νέου κτιρίου αντίστοιχου των αναγκών του χωριού μας. Αντίθετα έδειξε αδιαφορία.

Δε μας ικανοποιεί η ανάληψη ευθύνης από τον ίδιο Δήμαρχο στη συζήτηση στο ΔΣ για τη βραδυπορία στις διαδικασίες. Το «mea culpa», που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος  -ως δείγμα αυτοκριτικής - μας δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία για το πόσο μπορεί ακόμη να καθυστερήσουν οι διαδικασίες με άλλοθι την αναγνώριση του προσωπικού λάθους στους μέχρι τώρα χειρισμούς. «Προσωπικό λάθος» στα πλαίσια, βέβαια, μιας συνολικά ασκούμενης από τη Δημοτική αρχή πολιτικής. 

Μας ανησυχεί, επιπλέον, ότι συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την ανάθεση της μελέτης δεν προσδιορίστηκε στο ΔΣ , πέρα από το ασαφές …«άμεσα» του Δημάρχου.

Βέβαια, ευθύνες έχουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ που έδειξαν άγνοια για το θέμα, αδιαφορία  και δεν ασκούν πίεση στη δημοτική αρχή στα πλαίσια του ρόλου τους.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να δώσουν ουσιαστική λύση με την άμεση -σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα - ανάθεση της μελέτης για το δημοτικό σχολείο Γαλιάς.

Ο αγώνας μας έχει μαζικότητα και σαφή προσανατολισμό:  διεκδικούμε νέο, ασφαλές, σύγχρονο διδακτήριο για να στεγαστούν το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Γαλιάς. Η ακαταλληλότητα και η ανεπάρκεια της υποδομής του παλιού σχολείου είναι ευαπόδεικτη. Το υφιστάμενο κτίριο του παλιού σχολείου στερείται βασικών παροχών: Αντισεισμικής θωράκισης και πυρασφάλειας, επαρκούς αριθμού τάξεων, βιβλιοθήκης, αίθουσας για υπολογιστές, κυλικείου, αίθουσας εκδηλώσεων κτλ.

Το 2018 μπορούμε, απαιτούμε και το δικαιούμαστε και εμείς και τα παιδιά μας να χτιστεί άμεσα στη Γαλιά καινούριο σύγχρονο κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

                                     ΤΟ ΔΣ

                                                                         ΓΑΛΙΑ 4/8/2018».

 

mesaralive.gr  06 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα