Παγκρήτιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής: Εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο τρόπο το ΓΕΛ Τυμπακίου!

mesaralive.gr  12 April, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παγκρήτιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής: Εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο τρόπο το ΓΕΛ Τυμπακίου!

Αξιόλογες προσπάθειες και μια σπουδαία διάκριση για τους μαθητές του ΓΕΛ Τυμπακίου

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης,οι ΣΕΕ Φιλολόγων Κρήτης, η Ελληνική Ένωση για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και η Περιφέρεια Κρήτης,με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, συνδιοργανωσαν τους 4ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Απριλίου 2022.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στα ατομικά αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης και του Αυθόρμητου Λόγου και στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος μέρος είκοσι επτά (27) σχολεία από τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης με σαράντα πέντε (45) φιλολόγους και εκατόν είκοσι (120) μαθητές.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η συμμετοχή μαθητριών του ΓΕΛ Τυμπακίου  στα αγωνίσματα που έλαβαν μέρος, με πολλές εξαιρετικές προσπάθειες και μια σπουδαία διάκριση,κάθως η μαθήτρια της Α' λυκείου Λαμπράκη Ιωάννα κατέλαβε την πρώτη θέση στον Αυθόρμητο Λόγο.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του ΓΕΛ Τυμπακίου:

Κοκαράκη Μαρία (Γ'Λυκείου-Εκφραστική Ανάγνωση)

Φασομυτάκη Μαρία-Ραφαέλα (Γ' Λυκείου-Εκφραστική Ανάγνωση)

Κουνδουράκη Ελένη (Β'Λυκείου-Αυθόρμητος Λόγος)

Σημαιάκη Ευαγγελία (Β'Λυκείου-Αυιθόρμητος Λόγος)

Λαμπράκη Ιωάννα (Α'Λυκείου-Αυθόρμητος Λόγος)

Μαζί με τα παιδιά στη διαδικασία συμμετείχαν οι φιλόλογοι:

Ηλιάκη Ευαγγελία

Ματσουλιάδη Ανδρομάχη

Παπαδάκη Ειρήνη

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου:«Στόχος των Αγώνων είναι οι μαθητές να καλλιεργήσουν τις επικοινωνιακές και εκφραστικές δεξιότητες τους και να ασκήσουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη μέσω της συμμετοχής σε ρητορικά αγωνίσματα. Να πάρουν τον λόγο και να χαρούν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα επιχειρήματα και τους συλλογισμούς τους, με τέχνη και ευγλωττία· να αγγίξουν το κοινό με την εκφραστικότητά τους και να μαγέψουν με το ζωντανό τους λόγο».

Πολλά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Τυμπακίου, που εκπροσωπήθηκε ξανά με τον καλύτερο τρόπο.

 

mesaralive.gr  12 April, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα