Παγωτό σάντουιτς

Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 gr
πραλίνα φουντουκιού
110 -120 gr
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
αυγό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Ότι παγωτό επιθυμούμε
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την πραλίνα με το αυγό.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις δούμε ότι έχει πάρει το περισσότερο αλεύρι βάζουμε ένα γάντι και πλάθουμε την ζύμη τόσο ώστε να πάρει και το υπόλοιπο αλεύρι. Δεν θέλουμε να την ζυμώσουμε πολύ.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Πλάθουμε κατευθείαν σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Εάν ωστόσο θέλετε μικρότερα παγωτά σάντουιτς, μπορείτε να τα πλάσετε πιο μικρά(3 μεγάλα παγωτά σάντουιτς ή 6 πιο μικρά}.
Ψήνουμε για 9-10 λεπτά στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 160ºC.
Εάν κάνετε πιο μικρά θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο ψησίματος.
Τα μπισκότα όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι μαλακά στην καρδιά τους και θα έχουνε κάνει εξωτερικά κρακελέ επιφάνεια.
Μην τα παραψήσετε γιατί όσο μένουν σκληραίνουν.
Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθούν γιατί εάν τα πιάσουμε σε αυτό το σημείο θα διαλυθούν.
Έπειτα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
Μόλις έχουν κρυώσει πιάνουμε με το χέρι μας ένα μπισκότο, το αναποδογυρίζουμε και βάζουμε μια μπάλα παγωτό στην επίπεδη πλευρά του.
Καπακώνουμε το παγωτό σάντουιτς με το άλλο μπισκότο.
Διατηρούμε το παγωτό σάντουιτς, καλά τυλιγμένο στην κατάψυξη.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις