Πανελλαδικές : Πού πέτυχαν και που απέτυχαν οι υποψήφιοι φοιτητές των ΑΕΙ

Χαμηλότερες βαθμολογίες στις Ανθρωπιστικές, υψηλότερες σε Μαθηματικά και Θετικές – Ποια μαθήματα δυσκόλεψαν τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις
Ένα πρότυπο για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις στο μέλλον έδωσε η πρώτη εβδομάδα της εφετινής εξεταστικής διαδικασίας για την είσοδο στα ΑΕΙ της χώρας, στη διάρκεια της οποίας κανείς δεν προσπάθησε να ανεβάσει ή να ρίξει χαμηλά το συναισθηματικό «θερμόμετρο» των υποψηφίων.
Ούτε φαινόμενα αμφισβητούμενων θεμάτων εφέτος στις Θετικές Επιστήμες (αναμένουμε βέβαια τη Φυσική και τη Χημεία την ερχόμενη εβδομάδα) ούτε «περίεργα» θέματα στα Μαθηματικά ή στη Γλώσσα. Θέματα λογικά, που δεν ωθούν πολλά παιδιά σε επιδόσεις «κάτω από τη βάση», ενώ παράλληλα ξεχωρίζουν τους μέτριους υποψηφίους από τους άριστους.
Στα συμπεράσματα των πρώτων ημερών της εφετινής εξεταστικής διαδικασίας, οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες φαίνεται ότι ανέβασαν κατακόρυφα τις απαιτήσεις τους, με τις Θετικές Επιστήμες αλλά και τη Βιολογία στην αντίθετη «όχθη» να προσφέρουν βατά, κατανοητά και χωρίς προβλήματα θέματα.
Δείτε επίσης
- Τένις: Θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς
- Καιρός: Παραμένει η σκόνη,έρχονται βροχές
- Πανελλήνιες: Τα τμήματα με εργασιακές προοπτικές και προσιτές βάσεις για τους υποψηφίους
- Koρονοϊός: 1829 νέα κρούσματα και 65 νεκροί σήμερα στη χώρα
- Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού την 14η Μαΐου
Σχετικά άρθρα
- Πανελλήνιες: “Αγκάθι” η ελάχιστη βάση εισαγωγής για χιλιάδες υποψηφίους
- Πανελλαδικές: Ξεκινούν απο αύριο οι αιτήσεις των υποψηφίων
- Πανελλαδικες:Ο κόφτης της ελάχιστης βάσης και το λουκέτο σε τμήματα
- Οι νέες αλλαγές για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών
- Επι τάπητος οι νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις