Πανέτοιμος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τυμπακίου για την Κυνηγετική Περίοδο

mesaralive.gr  20 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πανέτοιμος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τυμπακίου για την Κυνηγετική Περίοδο

φωτο:mesaralive.gr

Πανέτοιμο βρήκε η έναρξη της Κυνηγετικής Περιόδου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τυμπακίου, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και σχεδιασμού, όσο και σε στόχους για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου, εγκρίθηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός για το έτος 2015, ενώ τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για την στέγαση του Συλλόγου σε γραφεία στην Κεντρική Λεωφόρο Τυμπακίου απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης έγινε ενημέρωση των κυνηγών για την αποπληρωμή των χρεών του Συλλόγου προς το Εκπαιδευτήριο Εκγύμνασης Σκύλων, το οποίο έχει ξεκινήσει και πάλι σιγά σιγά τη λειτουργία του. Το εκπαιδευτήριο εκγύμνασης σκύλων λειτουργεί στις παλιές δεξαμενές της αεροπορίας στο δρόμο προς Αγία Γαλήνη.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τυμπακίου, ήδη άρχισε και την έκδοση αδειών κυνηγιού, ενώ στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής, έγινε συζήτηση, τόσο για δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας, όσο και για την λειτουργία Τράπεζας Αίματος.

Τα παραπάνω αναφέρει μιλώντας στο mesaralive.gr ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μεθόδιος Ζαχαριουδάκης προσθέτοντας ότι στην ΓΣ της Κυριακής ήταν παρόν και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Τυμπακίου κ. Δημήτρης Χαλκιαδάκης ο οποίος συμφώνησε ότι σαν φορέας ο Πολιτιστικός Σύλλογος επιθυμεί να συμμετέχει στην προσπάθεια για την οργάνωση ομάδων πυρασφάλειας, αλλά και δημιουργίας τράπεζας αίματος.

«Με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου, θα γίνει άμεσα συνάντηση για τα δύο παραπάνω θέματα. Θα καλέσουμε όσους φορείς και συλλόγους επιθυμούν να συμμετέχουν, έτσι ώστε όλοι μαζί να δούμε πως μπορούμε να οργανώσουμε τις παραπάνω δράσεις» λέει ο κ. Μεθόδιος Ζαχαριουδάκης.

 

Παρουσίαση για το κρητικό λαγωνικό

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κυνηγοί που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Κρητικό Λαγωνικό» κ. Νίκος Ανετάκης και ο Γραμματέας κ. Γιώργος Ζαχαριουδάκης, παρουσίασαν τα αποτελέσματα μελέτης που έχει κάνει ο Σύλλογος σε συνεργασία με γερμανούς επιστήμονες.

 

Όπως λέει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου, «βάση μελετών και έρευνας, οι σκύλοι που είναι στην Κρήτη, σε ένα μεγάλο ποσοστό, είναι απόγονοι του αρχαίου κρητικού σκύλου.

Κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον, όπως πολύ ενδιαφέρουσα για όλους τους Κυνηγούς ήταν και η παρουσίαση που έκαναν στα μέλη του Συλλόγου μας ο κ. Ανετάκης και ο κ. Ζαχαριουδάκης, τους οποίους και ευχαριστούμε».

Ο κ. Μεθόδιος Ζαχαριουδάκης, με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου, εύχεται καλή κυνηγετική σεζόν σε όλους τους κυνηγούς, ενώ ευχαριστεί και τον 2ο Κυνηγετικό Σύλλογο Μοιρών αναφέροντας «Ευχαριστούμε πολύ τον 2ο Κυνηγετικό Σύλλογο Μοιρών, που με την προτροπή του Δασονομείου Μοιρών, βρισκόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας έναρξης της Κυνηγετικής Περιόδου (Πέμπτη 20 Αυγούστου), στην περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου, και διεξήγαγε ελέγχους, αφήνοντας την περιοχή ευθύνης τους  από Μοίρες ως Ασήμι και από Ζαρό έως το Λέντα, ακάλυπτη για τις πρωινές ώρες που έχουμε γνώση τουλάχιστον, ενώ υπήρχε και Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου στην περιοχή».

 

mesaralive.gr  20 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα