Παραδοσιακό ρακοκάζανο το Σάββατο στα Πιτσίδια

mesaralive.gr  29 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παραδοσιακό ρακοκάζανο το Σάββατο στα Πιτσίδια

φωτο:mesaralive.gr

Μια παράδοση που κρατά πάνω από 15 χρόνια, ακολουθεί και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων, στήνοντας τα δικά του ρακοκάζανα.

Η αρχή έγινε από τα Μάταλα το περασμένο Σάββατο, ενώ το ερχόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το ρακοκάζανο περιμένει τους επισκέπτες στην πλατεία των Πιτσιδίων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων, ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ρακοκάζανο γνωρίζοντας ότι και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί θα είναι οι ξένοι επισκέπτες που θα επιλέξουν Πιτσίδια για να γνωρίζουν από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης της ρακής, όπως εξάλλου έγινε και στα Μάταλα το περασμένο Σάββατο. 

Οι καζανιές που θα μπουν το Σάββατο μετά τις οχτώ, θα είναι δύο, ενώ μετά θα ακολουθήσει κέρασμα με τις γυναίκες των Πιτσιδίων να έχουν ετοιμάσει  πλούσια κρητικά παραδοσιακά εδέσματα για τους επισκέπτες!

Το ρακοκάζανο στα Μάταλα και τα Πιτσίδια αποτελεί πλέον θεσμό με την εκδήλωση να πραγματοποιείται συνήθως το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη στα Μάταλα, ενώ αρχές Οκτωβρίου στήνεται το ρακοκάζανο και  στα Πιτσίδια.

 

mesaralive.gr  29 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα