Παραμένει πρόεδρος στην Δ.Κ. Ζαρού ο κ. Γ. Φυλακτάκης

mesaralive.gr  25 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παραμένει πρόεδρος στην Δ.Κ. Ζαρού ο κ. Γ. Φυλακτάκης

φωτο:mesaralive.gr

Στη θέση του προέδρου της ΔΚ Ζαρού παραμένει ο κ. Γ. Φυλακτάκης, σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στο Δήμο Φαιστού πριν λίγες μέρες και το οποίο έχει στη διάθεσή του το mesaralive.gr.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν είχε υπάρξει ένσταση από την παράταξη «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες» όσον αφορά τη θέση του προέδρου της ΔΚ Ζαρού, ενώ στη συνέχει ήρθε και το  σχετικό έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Φαιστού,  με υπογραφή  υπηρεσιακού αφού δεν είχε οριστεί ακόμα Γενικός Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε αναστάτωση, αφού ανέφερε  ότι θα πρέπει να υπάρξει αντικατάσταση στην θέση του προέδρου την οποία κατείχε ο κ. Φυλακτάκης και μάλιστα ότι αυτή  θα πρέπει να αναλάβει υποψήφια από την παράταξη «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες» της κ. Μαρίας Πετρακογιώργη προκειμένου να μην πάσχουν από ακυρότητα οι αποφάσεις. Τότε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης είχε δηλώσει στο mesaralive.gr, «Σαν Δημοτική Αρχή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομαλή λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Αυτό έγινε στα τέλη του Μάρτη, ενώ δύο μήνες μετά, νέο έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη για το οποίο ενημερώθηκε ο Δήμος Φαιστού, ορίζει ότι ορθώς έχει οριστεί ως πρόεδρος της ΔΚ Ζαρού ο κ. Γ. Φυλακτάκης.

 

Το έγγραφο

Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η ανάληψη της θέσης του Προέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, απονέμεται, από το νομοθέτη, στους συμβούλους της δημοτικής κοινότητας που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό του επιτυχόντος δημάρχου (άρθρο 79, παρ 1 του ν. 3852/2010).

Το δικαίωμα αυτό έχουν όλοι οι σύμβουλοι, κατά σειρά της ανακήρυξής τους, που ανήκουν στην πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη, εκτός από αυτούς που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί (άρθο 79, παρ 1 του ν. 3852/2010).

Επομένως για την διαφύλαξη των προβλέψεων του άρθρου 79, παρ. 1 του ν. 3852/2010, για την απονομή τη ς θέσης του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας στους συμβούλους του πλειοψηφούντος συνδυασμού, όταν ανεξαρτητοποιείται ο Πρόεδρος Δημοτικής  Κοινότητας τη θέση καταλαμβάνει ο επόμενος, κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας.

Από τα στοιχεία , δε που έχουν τεθεί υπόψη μας θεωρούμε ότι ορθώς έχει οριστεί ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού ο κ. Γ. Φυλακτάκης».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο  εστάλη προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ενώ ενημερώθηκε και ο Δήμος Φαιστού.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  25 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ