Παράπονα για το κλάδεμα των ευκαλύπτων στα Πηγαϊδάκια.Τι απαντούν οι αρμόδιοι

mesaralive.gr  28 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παράπονα για το κλάδεμα των ευκαλύπτων στα Πηγαϊδάκια.Τι απαντούν οι αρμόδιοι

Παράπονα εξέφρασαν κάτοικοι των Πηγαϊδακίων για το «βαρύ» κλάδεμα των ευκαλύπτων που βρίσκονται στις εισόδους του χωριού.

Μάλιστα έστειλαν και φωτογραφίες στο mesaralive.gr τονίζοντας ότι σε ένα χωριό καμένο από τις πυρκαγιές που δεν έχει μείνει καθόλου πράσινο, κάποιοι «εξαφάνισαν» τους ευκαλύπτους.

Την δική του άποψη εκφράζει μιλώντας στο mesaralive.gr ο πρόεδρος του χωριού κ. Μιχάλης Κουτσάκης, τονίζοντας ότι το κλάδεμα το ήθελαν οι περισσότεροι συγχωριανοί του και ότι τα δέντρα θα ξανανοίξουν γρήγορα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Χαριτάκης τονίζει ότι υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπους και αυτοκίνητα.

«Εξαφανίστηκε και το λιγοστό πράσινο»

Την έλλειψη πρασίνου σε ένα χωριό το οποίο έχει «χτυπηθεί» απανωτά από πυρκαγιές, αναφέρουν, κάτοικοι των Πηγαϊδακίων λέγοντας ότι «το μοναδικό πράσινο που υπήρχε με τους ευκαλύπτους, έφυγε κι αυτό».

Όπως λένε μάλιστα «υπήρχαν κάποια δέντρα στη στροφή που πραγματικά εμπόδιζαν την ορατότητα, ωστόσο για πιο λόγο να κοπούν τα δέντρα και στην ευθεία και μάλιστα σε ένα τόπο που δεν υπάρχει πράσινο;

Και αυτός που τα έκοψε, γιατί πήρε μόνο τα ξύλα και άφησε τα κλαδιά και τα φύλλα στις άκρες του δρόμου;

Θα πρέπει να τα μαζέψει και αυτά γιατί θα ξεραθούν και μέσα στο καλοκαίρι θα αποτελούν ακόμα ένα κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς» λένε οι άνθρωποι που κάνουν την καταγγελία.

Επίσης τονίζουν ότι στα Πηγαϊδάκια για να ανοίξει ο δρόμος θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να σταματήσουν τα παρκαρίσματα δεξιά και αριστερά του δρόμου, ώστε αυτός να ανοίξει και να μην κινδυνεύουν ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά, υπενθυμίζοντας το περιστατικό με το τουριστικό λεωφορείο το οποίο «σφήνωσε» μέσα στο χωριό πριν λίγο καιρό».

«Ήταν επικίνδυνα»

Το mesaralive.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Χαριτάκη,  ο οποίος αναφέρει ότι υπήρξε αίτημα του τοπικού συμβουλίου, και στη συνέχεια αφού ζητήθηκε από την αρμόδια γεωπόνο να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες, τα δέντρα κλαδεύτηκαν στο σημείο που αιτούνταν το τοπικό συμβούλιο, δηλαδή στην στροφή που εμπόδιζαν και με την ευκαιρία κλαδεύτηκαν και τα υπόλοιπα.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ανάθεση αυτή τη στιγμή και υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπους και οχήματα. 4-5 δέντρα ήταν σε  στροφή, τα υπόλοιπα με την ευκαιρία κλαδεύτηκαν και του χρόνου θα είναι το ίδιο» λέει ο κ. Χαριτάκης και προσθέτει «ανέλαβε ένας ιδιώτης να τα κλαδέψει, ο οποίος δεν πληρώθηκε, αλλά πήρε τα ξύλα» λέει ο αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πηγαϊδακίων κ. Μιχάλης Κουτσάκης με τον οποίο επικοινώνησε το mesaralive.gr, επιβεβαιώνει ότι υπήρξε σχετικό αίτημα του τοπικού, ενώ τονίζει « όλο το χωριό ήθελε να γίνει κλάδεμα τον δέντρων.

Το χειμώνα είχε πέσει ένα και είχε κλείσει το δρόμο. Στόχος μας ήταν να κλαδευτούν τα δέντρα, του χρόνου θα είναι πιο μεγάλα.

Υπήρχαν μεγάλα κλαδιά που έμπαιναν στο δρόμο και χτυπούσαν πάνω τους  τα μεγάλα οχήματα που περνούσαν από εκεί.

Τώρα άνοιξε και η ορατότητα στο δρόμο, είναι κάτι που το επικροτεί όλο το χωριό, αφού ήταν αναγκαίο για να ανοίξει η είσοδος και η έξοδος του χωριού.

Όλα τα δέντρα κλαδεύονται και ξανανοίγουν» είπε ο κ. Κουτσάκης.

 

mesaralive.gr  28 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα