Παρουσιάστηκε ο χάρτης της Κρητικής γυναικείας χειροτεχνίας

Την ευκαιρία να γλυκαθούν αλλά και να μάθουν να φτιάχνουν το παλιό γλύκισμα των πανηγυριών της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να μάθουν όσοι επισκέφθηκαν την 19η έκθεση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πλατεία Ελευθερίας.
Σε μια συνεργασία του Αναπττυξιακού Συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης, η πρόεδρος Μαρία Πιτσικάκη με τις κυρίες από το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Κρίστη Κοκονώζη ταμία, την πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής Δέσποινα Μερκουλίδου και το μέλος Ιωάννα Τσουκιά έφτιαξαν και πρόσφεραν σε όλο τον κόσμο ζαχαρωτές μαντινάδες.
Μικροί και μεγάλοι ξετρελάθηκαν από το μικρό γλύκισμα και απόλαυσαν τις μαντινάδες που κρύβονταν πίσω από το λευκό γλυκάκι. Αρκετό ενδιαφέρον για τον τρόπο της παρασκευής του έδειξαν τα παιδιά και οι μεγάλοι που υπό την καθοδήγηση των μελών του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έφτιαξαν τα μικρά δικά τους θαύματα.
Επίσης κατά τη βραδιά οι Χάρης Ροδιτάκης, Πρόεδρος και Γιώργος Ζερβός, Διευθυντής, παρουσίασαν το πρόγραμμα "Γυναικεία Κρητική Χειροτεχνία" και τις θεματικές και χωρικές διαδρομές αυτής, μέσω του ψηφιακού χάρτη που δημιουργήθηκε από την Εκπαιδευτική - Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, που στηρίζει το Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.
Δείτε επίσης
- Kέλλυ Κυδωνάκη: Πρωταθλήτρια ξανά με τον δικό της τρόπο!
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου
- Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη - νέο κύμα από βδομάδα
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Γόρτυνας σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου
- Αιμοδοσία στις Μοίρες από τον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»
Σχετικά άρθρα
- Προχωρούν σημαντικά έργα οδοποιίας σε Aσημι και σε Βασιλική – Κρότο (φωτο)
- Κατολισθήσεις στην Αγία Βαρβάρα-Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου
- Έργα ύψους 2,5 εκ. ευρώ στην ενδοχώρα του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου
- Σε ποια σημεία του ΒΟΑΚ ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις
- 98.600 ευρώ σε Στόλους, Στέρνες, Βαλή