Παρουσιάστηκε το βιβλίο  «Άγιος Ιωάννης ο Ξένος, ο εν τη Κρήτη»

mesaralive.gr  09 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παρουσιάστηκε το βιβλίο  «Άγιος Ιωάννης ο Ξένος, ο εν τη Κρήτη»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 5 Μαΐου από τους φίλους του Αγίου Ιωάννου του Ξένου και τους φίλους της ΙΜ Οδηγητρίας, το βιβλίο «Άγιος Ιωάννης ο Ξένος, ο εν τη Κρήτη». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας, με συντονιστή τον φιλόλογο κ. Ανδρέα Λενακάκη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε ς, γενική παρουσίαση του βιβλίου «Άγιος Ιωάννης ο Ξένος ο εν τη Κρήτη», από τον κ. Ιωάννης Τσερεβελάκης, Θεολόγο – Φιλόλογο.

Ακολούθησε η Δικηγόρος κ  Βούλα Επιτροπάκη, με τη  Νομική μορφή της Διαθήκης του Αγίου Ιωάννη του Ξένου, καθώς και ο . Ιεροδιάκονος - δάσκαλος αγιογραφίας  π. Αρσένιος Προκοπάκης, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: Εικονογραφικές επισημάνσεις, κτίσματα και ερημητήρια του Αγ. Ιωάννου του Ξένου.

Η Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων κ.  Ιωάννα Ραμουτσάκη, παρουσίασε τα Παιδαγωγικά θησαυρίσματα από τη ζωή και το έργο του Αγίου Ιωάννου του Ξένου, ενώ ο Επίκουρος καθηγητής Ανωτάτης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτηs κ.  Εμμανουήλ Δουνδουλάκης: Υμνοαγιολογικές παρατηρήσεις στα νεότερα υμνογραφικά, προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Ξένου.

Ύμνους έψαλε  η χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας υπό τη διεύθυνση του χοράρχη της, π. Νικολάου Κοκολάκη.

 

mesaralive.gr  09 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ