Παρουσιάζεται  σήμερα το νέο βιβλίο του Κωσταντίνου Καργάκη

mesaralive.gr  16 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παρουσιάζεται   σήμερα το νέο βιβλίο του Κωσταντίνου Καργάκη

Στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, παρουσιάζεται σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου το απόγευμα , το λογοτεχνικό - ιστορικό έργο, του Συγγραφέα κ. Κωνσταντίνου Γ. Καργάκη, «Ματωμένοι Προμαχώνες του Μεγάλου Κρητικού Πολέμου 1645 -1669».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα ενώ η παρουσίαση ανήκει στην λέσχη ανάγνωσης «ΙΤΑΝΟΣ» και στις εκτυπώσεις «ΔΕΤΟΡΑΚΗ» σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ και την εφημερίδα ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ της Μεσαράς. Ομιλητής θα είναι ο κ. Στέλιος Νταλιαδάκης τέως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ενώ την παρουσίαση θα συντονίσει η φιλόλογος κ. Δέσποινα Μαρκατάτου. Θα απαγγελθούν αποσπάσματα του έργου από τα μέλη της λέσχης ανάγνωσης ΙΤΑΝΟΣ.

Ο Μεγάλος Κρητικός Πόλεμος, 1645-1669, έχει θεωρηθεί από τους ιστορικούς ως ένας πρώιμος παγκό­σμιος πόλεμος μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Χριστιανικής Δύσης, στο πολύπαθο νησί της Κρήτης. Η 24ετής διάρκειά του, οι εκατοντάδες χιλιάδες των θυμάτων, η καταστροφή των μεγάλων πόλεων - Χανιά, Ρέθυμνο, Χάνδακας– αλλά και χωριών, η λεηλασία της υπαίθρου, τα δεινά του λαού και ο εκπατρισμός χιλιάδων Κρητών, μαρτυρούν το μέγεθος του πολέμου. Με 2.000 ομοιοκατάληκτους δεκαπεντασύλλαβους στίχους, ο Κωνσταντίνος Καργάκης μάς φέρνει μπροστά στις εφιαλτικές στιγμές του Πολέμου. Μας φέρνει μπροστά σε μία ιστορία αδίδακτη στα σχολεία μας, ανασύροντας μια αδικοχαμένη μνήμη για τη μαρτυρική Κρήτη του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.
Ο λογοτέχνης, το τελευταίο παιδί της οικογένειας, θα γεννηθεί στο Ζαρό το 1945. Εκεί θα μεγαλώσει, «στις πηγές του Ζαρού, με τους δώδεκα μύλους«.
Το τοπίο της ψυχής του, γινομένο από τους βράχους, την ιστορία του τόπου, τον λόγο τον ποιμενικό, αλλά και τον λόγο της Ελληνικής λογοτεχνίας, θα καθορίσει το ύφος και το ήθος του και ως δασκάλου και ως λογοτέχνη.
Ο Κ. Καργάκης ασχολείται με την Ιστορία της Κρήτης. Το λογοτεχνικό του έργο αφορά την Βενετοκρατία και τον Μεγάλο Κρητικό Πόλεμο (1645-1669) και την Γερμανική κατοχή (1941-1944).

 

mesaralive.gr  16 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα