Πασχαλινά πακέτα αγάπης από τον ΕΕΣ Μοιρών

mesaralive.gr  13 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πασχαλινά πακέτα αγάπης από τον ΕΕΣ Μοιρών

Φώτο: Αρχείου

Και φέτος το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Ε.Ε.Σ. ξεκίνησε την «εκστρατεία» συλλογής και διανομής βασικών αγαθών διατροφής, συμμετέχοντας έτσι στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των καθημερινών αναγκών των οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας για τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός, πραγματοποιείται αρκετές φορές το χρόνο και ιδιαίτερα στις γιορτινές ημέρες όπως είναι αυτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

Συλλογική προσπάθεια

Έτσι και αυτές τις γιορτινές μέρες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μοιρών διένειμε συνολικά σε τριάντα πέντε (35) οικογένειες της Μεσσαράς «πακέτα αγάπης» γεμάτα αλληλεγγύη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, καθώς η διαδικασία συλλογής των τροφίμων αυτή την φορά ήταν αποκλειστικά από τους ανθρώπους προς τον συνάνθρωπο. Η διανομή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 31 Μαρτίου.

Κάθε πακέτο είχε συνολικά 25 κιλά τρόφιμα, βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλα, αλεύρι, τοματοπολτό, λάδι, παξιμάδι, φρυγανιές, ένα κοτόπουλο, αλλά και παιχνίδια για τις οικογένειες με παιδιά.

Η επιλογή των οικογενειών έγινε μετά από διασταύρωση πληροφοριών και επιλέχθηκαν οι οικογένειες με μικρά παιδιά που είχαν το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα.

Συγκέντρωση τροφίμων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει όλους όσους προσέφεραν από το υστέρημα τους είτε ήταν ανώνυμοι συμπολίτες είτε επιχειρηματίες της περιοχής.

Η ανάγκη για προσφορά συνεχίζεται

Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους και καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα, να συνεισφέρει σε αυτό το μεγάλο έργο, καθώς μοιράζονται πάνω από 8 με 9 τόνοι τροφίμων από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών συνολικά κάθε χρόνο σε οικογένειες της Μεσαράς.

Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στην έδρα του Ε.Ε.Σ., στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες. Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών και τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ ή στο [email protected].

 

mesaralive.gr  13 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα