ΠΑΣΟΚ: Στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

  03 June, 2023 ΑΡΘΡΑ
ΠΑΣΟΚ: Στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τους Ρεθεμνιώτες συνάντησε το μεσημέρι στην πόλη του Ρεθύμνου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξηγώντας το πρόγραμμα του και τις διαφορές του κόμματος με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του, κάλεσε τους πολίτες του Ρεθύμνου αλλά και όλους τους Έλληνες, να αγκαλιάσουνε τη νέα προσπάθεια του κόμματος. «Όλοι οι προοδευτικοί δημοκράτες και εδώ στην Κρήτη, να δούμε το πολιτικό χρώμα που ταιριάζει στο νησί μας, πού είναι το πράσινο, το πράσινο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της προοπτικής, της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης», είπε.  
 
«Ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση. Διότι δεν μπορώ αλλιώς να αναλύσω το πώς επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, πώς διαστρεβλώνει όλες μας τις πολιτικές επιλογές, που πραγματικά δημιουργούν καλύτερες φορολογικές συνθήκες για τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης και εξήγησε: «Εμείς λέμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μειώσεις στις οικογένειες με παιδιά για να δώσουμε κίνητρα να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα και ο κύριος Μητσοτάκης δεν τα έκανε αυτά. Εμείς λέμε μείωση των φόρων μέσω της μείωσης των εισφορών στη μισθωτή εργασία, για να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τα Ελληνόπουλα που μένουν στην πατρίδα. Ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτό είναι κάτι το λάθος και μας κατηγορεί, γιατί εμείς λέμε ότι είναι κάτι αδιανόητο να δίνεις φοροαπαλλαγές για το 0,2% του ελληνικού πληθυσμού που έχει εκατομμύρια ευρώ και όχι να δίνεις προοπτική σε εκατομμύρια Έλληνες. Και αυτή είναι η διαφορά, η αξιακή μας διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία».  
 
Όπως τόνισε, στη Νέα Δημοκρατία δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να πήραν 40%, αλλά το ποσοστό αυτό δεν έχει να κάνει με τη στήριξη της κοινωνίας και τη μείωση των ανισοτήτων, αφού άλλα λένε τα επίσημα στοιχεία της Ευρώπης. Λένε ότι 50 δισεκατομμύρια παραπάνω χρέος έχει η Ελλάδα από την εποχή της Νέας Δημοκρατίας της τελευταίας τετραετίας, είναι 3η από το τέλος στην αγοραστική δύναμη τους τα νοικοκυριά της χώρας και τα 2/3 των φόρων είναι έμμεσοι φόροι ΦΠΑ και ειδικός φόρος, που πλήττουν βασικά τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους Έλληνες. Το εμπορικό έλλειμμα είναι το μεγαλύτερο που είχε η χώρα μετά το 2010, άρα γιατί ο ελληνικός λαός στήριξε τον κύριο Μητσοτάκη; Διότι πολύ απλά δεν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση - και η σοβαρή αντιπολίτευση είναι εδώ με το ΠΑΣΟΚ, που είναι ενωμένο, δυνατό, ως πραγματικός αντίπαλος της συντήρησης, της Νέας Δημοκρατίας και ενός συστήματος εξουσίας που λειτουργεί σε συνθήκες μιντιακού ολοκληρωτισμού».

   Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνέχισε λέγοντας πως μιντιακός ολοκληρωτισμός είναι «να λες ότι εμείς μιλάμε για φορομπηχτικές πολιτικές, όταν σε 70.000 ευρώ σε ατομικά μερίσματα, εμείς λέμε ένα χιλιάρικο παραπάνω για έναν πολίτη στις 70.000 ευρώ. Ρωτάω, αυτό είναι φορομπηχτική πολιτική, ή ότι πήρε 5 δισεκατομμύρια ΦΠΑ παραπάνω από τοΝ προυπολογιζόμενο σε 2 χρόνια, εις βάρος της μεσαίας τάξης; Εμείς λέμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους προς το συμφέρον της μεσαίας τάξης, το συμφέρον του λαού, όσο και αν το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Εμείς μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη και φορολογική δικαιοσύνη για τους συνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, νέο ΕΚΑΣ για τους πιο φτωχούς και 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και ανατροπή των αδικιών των νόμων Κατρούγκαλου, που αφορά στις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις αναπηρίας».

   Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των μισθών του δημοσίου τομέα στο επίπεδο του 1,2 δισ. ευρώ, «ώστε να φτάσουν στο επίπεδο του πληθωρισμού και να μην φτωχοποιούνται, όταν -7% είναι η μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα. Όσα και να λέει διαφορετικά η Νέα Δημοκρατία, αυτό είναι επίσημο στοιχείο του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και βέβαια, εμείς μιλάμε για ανταγωνιστική οικονομία που σημαίνει, όχι μόνο επενδύσεις real estate, όχι εξαγορά των κόκκινων δανείων από τα funds. Εμείς θέλουμε την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, ανάπτυξη της μεταποίησης, με τον τουρισμό, σύγχρονες επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να πολλαπλασιάσουμε τις εξαγωγές και έτσι θα έχουμε προοπτική και μέλλον, και αυτό πρέπει να είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Η εξωστρέφεια, η ανταγωνιστικότητα, ισχυρές εξαγωγές, και όχι μία χώρα που θα εξακολουθεί να έχει πραγματική ανάπτυξη του Real Estate σε βάρος του ελληνικού λαού».

   Είπε μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει «να γίνουμε ξένοι στα νησιά μας, δεν θα αφήσουμε να αγοράσουν τα funds εκατομμύρια περιουσίες από τους φτωχότερους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αυτό είναι το πατριωτικό κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και παλεύει δυναμικά με τη δύναμη όλων εσάς». Ζήτησε να αγωνιστούν όλοι «τρεις εβδομάδες και να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη που είναι το νησί των αγώνων, της δημοκρατίας, η Κρήτη της κοινωνικής δικαιοσύνης, η Κρήτη το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης».

   Ο κ. Ανδρουλάκης καυτηρίασε το γεγονός, ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν πως τα κόμματά τους είναι η δημοκρατική παράταξη λέγοντας ότι «υπάρχουν συντριπτικά αξιακές διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν κατέχω τίτλους ιδιοκτησίας - και το λέω αυτό, διότι προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ τρεις μέρες πριν τις εκλογές, από την απόγνωσή μου και την απελπισία μου όπως ο κύριος Τσίπρας, να καλέσω τους δήθεν παραστρατημένους χρυσαυγίτες να ψηφίσουν ένα κόμμα της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι Δημοκρατική Παράταξη. Όπως επίσης να λέει ο κύριος Μητσοτάκης ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι του Ελευθερίου Βενιζέλου και να έχουν στο κόμμα του, τον Βορίδη και Γεωργιάδη τον Πλεύρη, τον Καρατζαφέρη - και προχθές που έκανε δήλωση στήριξης στη Νέα Δημοκρατία ένα άλλο πουλέν της ακροδεξιάς, τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Αυτό δεν είναι Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό είναι η προσπάθεια του Μητσοτάκη να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά με μας; Εμείς έχουμε ιδέες και αξίες αναλλοίωτες και δεν κάνουμε τα πάντα για την καρέκλα, δεν τα εργαλείοποιούμε όλα προς όφελος της εξουσίας».  
 
«Δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν Έλληνα που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στη νέα του πορεία» δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του κόμματος. 

 

  03 June, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα