Πεζόδρομος τμήμα του παραλιακού στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου

mesaralive.gr  12 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πεζόδρομος τμήμα του παραλιακού στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου

Φώτο: Mesaralive.gr

Στην πεζοδρόμηση τμήματος του παραλιακού δρόμου του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, προχωρεί ο Δήμος Φαιστού.

Σήμερα το πρωί διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η νέα ρύθιση.  Σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση αναφέρεται σε ποιο τμήμα γίνεται η πεζοδρόμηση καθώς και σε ποιους επιτρέπεται η διέλευση. Επίσης αναφέρεται σε ποια σημεία θα μπορεί να παρκάρουν οι λουόμενοι. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η  Δημοτική Αρχή με γνώμονα την ασφαλή εξυπηρέτηση λουομένων και λοιπών επισκεπτών στον Κόκκινο Πύργο αποφάσισε την πεζοδρόμηση του Παραλιακού Δρόμου για την καλοκαιρινή περίοδο. Υλοποιούμε πιλοτικά για φέτος  (έστω και καθυστερημένα) μια  ιδέα  που  υπάρχει  από πολλά χρόνια  και η οποία θα καταστήσει την περιοχή φιλικότερη  με ευρύτερη ωφέλεια για όλους μας.

Η στάθμευση  θα επιτρέπεται στον χώρο του Λιμανιού και στον Παραλιακό δρόμο Νότια και μετά το Περίπτερο στην «Καταλυκή». Εξαιρείται  ο χώρος στην πρόσοψη του καταστήματος «Ακτή Παλλάς» .

Η προσπάθεια μας προκειμένου να δημιουργηθούν πολλές θέσεις ελεύθερης στάθμευσης σε ιδιωτικά αδόμητα οικόπεδα, Βόρεια του Κεντρικού δρόμου του Κόκκινου Πύργου δυστυχώς δεν ευοδώθηκε . Ο Κόκκινος Πύργος σαν οικιστικό συγκρότημα στερείται των στοιχειωδέστερων  υποδομών δηλ. δρόμων , διότι επί 20 και πλέον χρόνια η Πολεοδομική Μελέτη είναι στάσιμη.

Μετά την πεζοδρόμηση του Παραλιακού δρόμου από την περιοχή της ταβέρνας «Πέλαγος»  έως και την περιοχή της ταβέρνας «Καΐκια» προς το Λιμάνι θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο : 

Σε κατοίκους του Κόκκινου Πύργου των οποίων τα ακίνητα έχουν μοναδική πρόσβαση από τον Παραλιακό Δρόμο
Σε διαμένοντες στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής
Στους επαγγελματίες που εκτελούν τροφοδοσία για τα καταστήματα

Για  τα Άτομα με ειδικές ανάγκες (Αμεα) θα επιτρέπεται η διέλευση και στάθμευση επί του Παραλιακού  δρόμου.

Οι σχετικές πινακίδες σήμανσης έχουν ήδη τοποθετηθεί ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των λοιπών απαγορευτικών στοιχείων διέλευσης.

Ως Δημοτική Αρχή επιθυμούμε την συναίνεση , την επίδειξη καλής θέλησης κατοίκων -επισκεπτών  προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες χρήσης της περιοχής και να χαρούν μικροί και μεγάλοι την ομορφιά του Παραλιακού Μετώπου στον Κόκκινο Πύργο με ασφάλεια και ηρεμία .

Ο καθένας από εσάς μπορεί να συμβάλλει ώστε η παραλία του Κόκκινου Πύργου  - μια από τις ομορφότερες και καθαρότερες της Κρήτης - να γίνει ακόμα πιο όμορφη και φιλική για τον άνθρωπο» . 

 

mesaralive.gr  12 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα