Πεζοπορία στο φαράγγι των νεκρών

  12 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Πεζοπορία στο φαράγγι των νεκρών

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του εκδρομική εξόρμηση με λεωφορείο, στην περιοχή της Ζάκρου.

«Θα διασχίσουμε το ξακουστό φαράγγι των Νεκρών και εναλλακτικά όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώροκαι την υπέροχη παραλία της Κάτω Ζάκρου.

Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο. Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να καθορίσουμε (ανάλογα με την συμμετοχή) το μέγεθος του λεωφορείου και την τιμή του εισιτηρίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. 6946160654 (Ελένη) & 6979687576 (Παναγιώτης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Αναχώρηση από ΄Αγιο Νικόλαο το πρωί της Κυριακή και μετάβαση στην ΄Ανω Ζάκρο, Σητείας. Η πεζοπορία μας για την διάσχιση του φαραγγιού ξεκινά από την είσοδο του κοντά στο χωριό. Περπατάμε πάνω στο Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, μέσα στην κοίτη του φαραγγιού. Πεζοπορούμε πάνω στο τελευταίο τμήμα του πεζοπορικού μονοπατιού, που ξεκινά από την Πορτογαλία, διασχίζει τη νότια Μεσόγειο, την Ελλάδα από βορρά προς νότο και την Κρήτη από τα δυτικά προς τα ανατολικά για να καταλήξει στην Κάτω Ζάκρο. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι σύντομη (περίπου 2 ώρες) και εύκολη, καθώς τα δύσκολα σημεία έχουν παρακαμφθεί. Καταλήγουμε στην Κάτω Ζάκρο, όπου μπορούμε να επισκεφθούμε το μινωικό ανάκτορο, να δροσιστούμε στην υπέροχη παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά ή να απολαύσουμε παραδοσιακές συνταγές στις παραθαλάσσιες ταβέρνες.

Το λεωφορείο θα μεταφέρει όσους δεν θέλουν να διασχίσουν το φαράγγι από την ΄Ανω στην Κάτω Ζάκρο, όπου μπορούν να επισκεφθούν το ανάκτορο της Ζάκρου ή να χαλαρώσουν δίπλα στο κύμα στην μοναδική παραλία με την χρυσαφένια άμμο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 parking S/M Βασιλόπουλου), στις 8:00 το πρωί της Κυριακής.  

ΜΕΤΑΒΑΣΗ με λεωφορείο. Η τιμή του εισιτηρίου θα διαμορφωθεί ανάλογα με την συμμετοχή

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 2 ώρες περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ. 6979687576)

Πληροφορίες για το φαράγγι των Νεκρών και το ανάκτορο της Ζάκρου, φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή, χάρτης διαδρομής στο νέο blog του Συλλόγου: ΕΚΔΡΟΜΗ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΝΕΚΡΩΝ»

 

  12 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ