Πλαίσιο συνεργασίας για θέματα ισότητας και ενδοοικογενειακής βίας

mesaralive.gr  29 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πλαίσιο συνεργασίας για θέματα ισότητας και ενδοοικογενειακής βίας

Φώτο: mesaralive

Την έναρξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας για τα θέματα ισότητας αλλά και ενδο-οικογενειακής βίας, σηματοδοτεί η υπογραφή του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος υπέγραψε την σύναψη πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Φαιστού με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου στο πλαίσιο συνεργασίας του έργου το «Σπίτι της Γυναίκας» - Ίδρυση Συμβουλευτικού κέντρου για τις γυναίκες. Μεταξύ των βασικών σημείων της παραπάνω συνεργασίας είναι και τα παρακάτω:

Υποστήριξη Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού σε ζητήματα Ισότητας, αλλά και διαχείρισης περιστατικών ενδο- οικογενειακής βίας τα οποία συμβαίνουν στην περιοχή.

Συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στην έρευνα του φορέα για την ισότητα και την ενδο- οικογενειακή βία στο Νομό Ηρακλείου.

Παραγωγή προτάσεων πολιτικής για την προώθηση της ισότητας αλλά και της ισότιμης ένταξης των φύλων στα κοινά και τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, παραγωγή προτάσεων για την ανάπτυξη δυνατοτήτων του δήμου Φαιστού στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της διάστασης της ισότητας των φύλων σε όλες τις δημόσιες πολιτικές.

Παραγωγή προτάσεων παρέμβασης από τις κοινωνικές υπηρεσίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια.

Εκπαίδευση αιρετών σε ζητήματα ισότητας αλλά και ανάπτυξης πολιτικών για την ισότητα και εκπροσώπηση των γυναικών στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων.

Εκπαίδευση στελεχών σε ζητήματα ισότητας, αλλά και διαχείρισης περιστατικών ενδο- οικογενειακής βίας.

Στήριξη Κοινωνικών Υπηρεσιών από τα στελέχη του φορέα σε περιστατικά ενδο- οικογενειακής βίας τα οποία προκύπτουν

Διενέργεια σειράς ενεργειών ευαισθητοποίησης τοπικών γυναικείων φορέων σχετικά με τα ζητήματα ισότητας και ενδο- οικογενειακής βίας.

Στήριξη γυναικείων οργανώσεων (μεταφορά τεχνογνωσίας) για την προώθηση της ισότητας τοπικά από τις οργανώσεις.

Διεύρυνση πιθανών συμπράξεων του φορέα με το Δήμο Φαιστού στο σχεδιασμό παρεμβάσεων τοπικά, οι οποίες θα αποτελέσουν και αντικείμενο χρηματοδότησης από Εθνικά, αλλά και Διεθνή Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλλων σε κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Υποστήριξη Δήμου Φαιστού στην παραγωγή Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της Ένταξης της Ισότητας των Φύλων στην κοινωνία

Συμμετοχή φορέα στο Τοπικό Συμβούλιο για την προώθηση της Ισότητας στον δήμο Φαιστού.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  29 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα