Play off: Tα αποτελέσματα της Τεταρτης και η βαθμολογία (HL)

  22 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Play off: Tα αποτελέσματα της Τεταρτης και η βαθμολογία (HL)

"Σβηστός" πήρε άλλο ένα τρίποντο

Χωρίς να χρειαστεί να «φορτσάρει» ιδιαίτερα και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι-οφ κι επέστρεψε στις νίκες, μετά από την προ τριημέρου ήττα του στην Τούμπα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ του χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές, δοκάρι με τον Αντριάν Ριέρα είχε ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο.

Με εξασφαλισμένο και μαθηματικά τον τίτλο εδώ και δέκα μέρες, ο Πέδρο Μαρτίνς «ξεκούρασε» αρκετούς βασικούς κι έδωσε ευκαιρία σε παίκτες που είχαν λιγοστό χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα ματς, όπως οι Κρίστινσον, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι και Κάιπερς.

Μόλις στο 5ο λεπτό από κάθετη πάσα του Τιάγκο Σίλβα, η μπάλα κατέληξε στον Χασάν που σούταρε με τη μία, αλλά ο Τσιφτσής έπεσε πολύ ωραία στη γωνία του κι απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 11’ από ωραία αντεπίθεση του Αστέρα, ο Κρεσπί έβγαλε δεξιά στον Μπαράλες, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός δεν δυσκόλεψε τον Κρίστινσον.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας χάνοντας ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία με τον Κάιπερς στο 15’ (σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιφτσής), ενώ στο 20’ ο Αντριάν Ριέρα σε ακόμη μία γρήγορη αντεπίθεση του Αστέρα, πέρασε τρεις παίκτες και πλάσαρε στο δοκάρι κι άουτ.

Στο 41’ ξανά ο «δαιμόνιος» Ριέρα επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να απειληθεί ο Κρίστινσον, ενώ δύο λεπτά αργότερα (43’) το πλασέ του Καμαρά έξω απ’ την περιοχή πέρασε λίγο άουτ πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με πιο επιθετική διάθεση και στο 52’ άνοιξε το σκορ, με το πρώτο γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Σουάρεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα όμως κατέληξε στον διεθνή αμυντικό των Πειραιωτών, που με εύκολη κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 59’ ο Αστέρας «πάτησε» ξανά στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως η κεφαλιά του Τζίμα από καλή θέση πέρασε πολύ άουτ, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση του Κρίστινσον. Ο Ολυμπιακός -που έκανε διαχείριση στο τελευταίο μισάωρο- πλησίασε και σε ένα δεύτερο τέρμα με τον Καμαρά στο 78’, όμως το πλασέ του από την ασίστ του Ελ Αραμπί, πέρασε λίγο άουτ.

Το φινάλε βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την 4η νίκη του στα πέντε πρώτα ματς των πλέι-οφ, να φτάνει τους 79 βαθμούς και να έχει πλέον ως μοναδικό «κίνητρο» στα επόμενα πέντε παιχνίδια, τους 13 βαθμούς για να ξεπεράσει την περσινή συγκομιδή του στη Super League (91β. σε 36 αγώνες).

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Ντρέγκερ - Μπαράλες

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Λαλά (46’ Ντρέγκερ), Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ λ. τρ. Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Βαλμπουενά (71’ Ραντζέλοβιτς), Τιάγκο Σίλβα, Καμαρά, Βρουσάι, Χασάν (70’ Ελ Αραμπί), Κάιπερς (82’ Εμβιλά).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Σουάρεθ, Τασουλής, Μπελόκ (88' Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (46’ Ιγκλέσιας), Ρεγκίς, Ριέρα (46’ Ροντρίγο Γκόμες), Αλί Μπαμπά (67’ Λέο Τιλίκα), Μπαράλες (46’ Τζίμας).
 

Mεγάλο ασπρόμαυρο διπλό στη μάη του Βορρά

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στη διαδικασία των Play Off, που τον έφερε στη δεύτερη θέση της κατάταξης μαζί με τον αντίπαλό του, σημείωσε ο ΠΑΟΚ. Με συνταγή... Ολυμπιακού, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο φινάλε του πρώτου γύρου των αγώνων κατάταξης, χάρη στο γκολ του Στέφαν Σβαμπ από το 6ο μόλις λεπτό και παρά την αποβολή του Αμρ Ουάρντα στα τελευταία λεπτά.  

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία τους. Ο Σβαμπ πέρασε την μπάλα στα δεξιά στον Κάρολ Σφιντέρσκι, αυτός κράτησε, έκανε τη διαγώνια πάσα και ο Αυστριακός που ακολούθησε, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Εμάνουελ Σάκιτς «τσιμπώντας» την μπάλα κάτω από τα πόδια του Χουλιάν Κουέστα για το 0-1! Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση και απείλησαν στο 12’, όταν από το τρίτο κόρνερ του Κρίστιαν Γκάνεα, ο Φακούντο Μπερτόγλιο πήρε αφύλακτος την κεφαλιά, μα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μπλόκαρε καλά τοποθετημένος. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 29’ ενώ αυτά των Γκάνεα (35’) και Ραχμάν Μπάμπα (36’) ήταν πολύ άστοχα. Κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν άσκοπα, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 43ο λεπτό: από κάθετη πάσα του Σφιντέρσκι, ο Ομάρ Ελ Καντουρί θέλησε να «κρεμάσει» τον Κουέστα, με τον Ισπανό να διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.  

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον Άρη να μη βρίσκει διαδρόμους και να επιχειρεί  με «γεμίσματα» να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη που, όμως, προστάτευαν καλά οι φιλοξενούμενοι παρά (και) την αναγκαστική αλλαγή του Χοσέ Κρέσπο. Μάλιστα, στην αντίπαλη περιοχή, από σέντρα του Ελ Καντουρί στο 62’, ο Σβαμπ κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε, αλλά αστόχησε. Τέσσερα λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ πλησίασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ, όταν από παράλληλο γύρισμα του Ελ Καντουρί, ο Σφιντέρσκι δε βρήκε καλά την μπάλα, αλλά το πλασέ του επερχόμενου Αντρίγια Ζίφκοβιτς σταμάτησε αποφασιστικά ο Κουέστα. Το μακρινό σουτ του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 75’ δεν προβλημάτισε τον Ισπανό τερματοφύλακα, με τις αλλαγές του Γκαρσία να «κλειδώνουν» τις επιθετικές αρετές του Άρη. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, παρά την αποβολή στο 86’ του Ουάρντα - που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς - με δύο κίτρινες μέσα σε δύο λεπτά και, κυρίως, χάρη στη σπουδαία επέμβαση του Πασχαλάκη στο πλασέ στην κίνηση του Μπερτόγλιο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!    

Διαιτητής: Βίλι Ντελαγιό (Γαλλία) 

Κίτρινες: Ματέο - Σφιντέρσκι, Μπάμπα, Αουγκούστο, Ουάρντα  
Κόκκινες: Ουάρντα  

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (70’ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο (58’ Ματίγια), Μπερτόγλιο, Ματέο (79’ Σίλβα), Μαντσίνι (58’ Γκάμα), Μάνος (79’ Μήτρογλου).  

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Κρέσπο (57’ Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Αουγκούστο, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (90’+3’ Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (71’ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (72’ Τσιγγάρας). 

Μοιράστηκαν βαθμούς,έχασαν έδαφος

Με γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ ισοφάρισε 1-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και διατήρησε το προβάσισμα ασφαλείας 5 βαθμών από τους «πράσινους» στη μάχη για τη διεκδίκηση της 4ης θέσης της Super League. Με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώθηκε ο α΄ γύρος των play off (5η αγωνιστική) και οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη από το 37ο λεπτό.

Γρήγορα κόπασε ο ενθουσιασμός της ΑΕΚ που στα πρώτα 10 λεπτά έβρισκε εύκολα διαδρόμους προς την περιοχή του Διούδη. Το γεγονός, όμως, ότι δεν κατάφερε στο διάστημα αυτό να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία ήταν καθοριστικό. Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και προσπάθησε να χτυπήσει τους γηπεδούχους με γρήγορη μετάβαση στην επίθεση. Πράγματι στο 37΄ ο Καρλίτος κυνήγσε μια 40άρα μπαλιά στα δεξιά, σέντραρε και ο Φώτης Ιωαννίδης έπιασε πάνω στην κίνηση την κεφαλιά για να γράψει το 0-1. Προσπάθησε να αντιδράσει η Ένωση στα λεπτά που απέμεναν, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Διούδης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Αλμπάνη στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» που πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Από το πρώτο λεπτό του β΄ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κλείστηκε γύρω από την περιοχή του Διούδη και η ΑΕΚ επέβαλε αφόρητη πίεση. Απείλησε με σουτ του Βασιλαντωνόπουλου (49΄), Γαλανόπουλο (60΄) όμως ο γκολκίπερ των «πράσινων» δήλωσε «παρών». Η πολιορκία συνεχίστηκε με τους παίκτες του Χιμένεθ να έχουν κερδίσει μια... ντουζινά κόρνερ, όλα όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Έλειπε και ο Ολιβέιρα ο οποίος είχε τραυματιστεί από το πρώτο ημίχρονο κι έτσι λύσεις πολλές δεν υπήρχαν από τον πάγκο. Τελευταίο «χαρτί» του Χιμένεθ ήταν το 4-4-2 με την είσοδο του Κοσίδη στο ματς, μαζί με ακόμα έναν πρώην συμπαίκτη του στην Κ20 του συλλόγου, τον Θεοδόση Μαχαίρα. Στο 84΄ ο Διούδης έσωσε ξανά τον Παναθηναϊκό στην ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε η Ενωση σε «ανοιχτό γήπεδο» καθώς όλες οι υπόλοιπες προήλθαν από «στημένες» φάσεις. Τα έξι λεπτά καθυστερήσεις που κράτησε ο Ολλανδός διαιτητής η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το πολύτιμο γκολ της ισοφάρισης. Από σέντρα του Μαχαίρα από αριστερά, ο Γκαρσία «τρύπωσε» ανάμεσα στους αμυντικούς και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. στο 90+2΄.

Διαιτητής: Χίγκλερ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Αλμπάνης, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Λόπες - Βιγιαφάνες, Σάντσες, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Διούδης

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70΄ Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος (79΄ Κοσίδης), Μάνταλος (35΄λ.τρ. Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Αλμπάνης (79΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σανκαρέ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Σάντσες, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69΄ Αγιούμπ), Ιωαννίδης (90΄ Ενγκμπαγκοτό), Καρλίτος (70΄ Μακέντα)

Δείτε εδώ τον πίνακα της βαθμολογίας μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής

 

  22 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα