Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τη Βιργινία. Στο γραφείο της οι δυο γιοί της

  22 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τη Βιργινία. Στο γραφείο της οι δυο γιοί της

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Κλίμα βαθιάς οδύνης επικράτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς για να πει το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη Βιργινία Μανασάκη που έφυγε από τη ζωή στα 42 της χρόνια χτυπημένη από την επάρατη νόσο. 

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, ενώ λίγο μετά τις 16.00 ξεκίνησε πομπή προς την Περιφέρεια Κρήτης, το "δεύτερο σπίτι" της Βιργινίας...

Ο κόσμος που συνέρρευσε στην πλατεία, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας χειροκρότησε τη Βιργινία, αναγνωρίζοντας το έργο και τη γενναία προσωπικότητά της, ενώ οι δυο γιοι της μπήκαν μέσα στο γραφείο της μητέρας τους, το οποίο όπως είπε ο περιφερειάρχης θα μείνει κλειστό ως το τέλος της θητείας.

Η πομπή έξω από την Περιφέρεια

Αποχαιρετισμός με λυγμούς

Χωρίς να μπορέσει να κρύψει τη συγκίνηση του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφώνησε τον επικήδειο λόγο αποχαιρετώντας τη με λυγμούς.  "Είναι η ώρα του αποχαιρετισμού" ανέφερε " Το κενό που αφήνει ο θάνατος σου είναι τεράστιο. Τόσο καιρό παίρναμε δύναμη από τη δύναμη σου ... Όλοι μας από την Παρασκευη το μεσημέρι αδυνατούμε να το πιστέψουμε αυτό που συμβαίνει".

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα φροντίσει να γίνει πράξη τη επέκταση του Ογκολογικού στο ΠΑΓΝΗ. "Όπως σου είχα υποσχεθεί Βιργινία θα χρηματοδοτήσουμε και την αιματολογική κλινική." Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι το γραφείο της στην Περιφέρεια θα παραμείνει κλειστό και θα έχει. το όνομα της ενώ τα πράγματα της θα παραδοθούν στην οικογένεια της.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης που της απηύθυνε τον δικό του αποχαιρετισμό : "Έζησες κι έφυγες σαν αρχόντισσα" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός σημειώνοντας " Σε χαρακτήριζαν η σεμνότητα, η σοβαρότητα και η γνώση"

Επικήδειο εκφώνησε επίσης ο γραμματέας τη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου

Δεν μπόρεσε να διαβάσει τον αποχαιρετιστήριο λόγο

Βαθιά συγκινημένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης δεν μπόρεσε να διαβάσει καν το κείμενο που είχε ετοιμάσει για τον αποχαιρετισμό της αγαπημένης του συναδέλφου 

Ο ίδιος με σπασμένη φωνή αρκέστηκε να πει "Σε αγαπάμε πολύ, όλοι οι συνάδελφοι σου"

Το λόγο πήρε ο δήμαρχος Φαιστού Γώργος Αρμουτακης που εκφώνησε το δικό του επικήδειο ενώ το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέγνωσε ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πρόεδρος Γιώργος Πιτσούλης. 

Ο ιερέας του χωριού της Βιργινίας, της αφιέρωσε μια μαντινάδα : 

"Έφυγες κι έσβησε το φως απου'χε το φεγγάρι και μαύρισε ο ουρανός στην εδική σου αγκάλη"

Την λύπη και την οδύνη του εξέφρασε και Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμου ακολουθίας ακολούθησε πομπή και η σορός της πέρασε μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης για τελευταία φορά ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νέο κοιμητήριο για την ταφή της.

Από νωρίς στο ναό συνέρρευσαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες για να τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία. Το παρών δίνει σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, βουλευτές, δήμαρχοι του νησιού καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Στεφάνια έχουν αποστείλει αντιπεριφερειάρχες και συνεργάτες της αλλά και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων. 

Η αντιπεριφερειάρχης που αφήνει πίσω το σύζυγο της και δυο μικρά παιδιά, εδώ και λίγους μήνες, έδινε μια πραγματική μάχη με την επάρατη νόσο και τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, μετά από μεταμόσχευση στην οποία είχε υποβληθεί. 

Τελευταίο αντίο και από το γραφείο της Βιργινίας, Το επισκέφτηκαν οι δύο της γιοι...

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που πέρασαν στο γραφείο της αγαπημένης Βιργινίας Μανασάκη, ο άνδρας της, τα δύο της  παιδιά  και η αδερφή της με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η οικογένεια της αγαπημένης Βιργινίας Μανασάκη, που έφυγε από τη ζωή στα 42 της χρόνια χτυπημένη από την επάρατη νόσο,  επισκέφτηκε το γραφείο της για να της πει το τελευταίο αντίο...

Την ίδια ώρα πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην πλατεία Ελευθερίας , έξω από κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης για να αποχαιρετήσει την Βιργινία, με ένα χειροκρότημα.

Αυτό το χειροκρότημα ήταν μία αυθόρμητη κίνηση του κόσμου που θέλησε να αναγνωρίσει το έργο της αλλά και την προσωπικότητας της...

Το γραφείο της εκλιπούσης θα μείνει κλειστό ως το τέλος της θητείας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη.

cretalive.gr

 

  22 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα