«Πόλεμο» στη φοροδιαφυγή κήρυξε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ -Τα 6+1 μέτρα που ανακοινώθηκαν

https://www.iefimerida.gr/  18 September, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
«Πόλεμο» στη φοροδιαφυγή κήρυξε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ -Τα 6+1 μέτρα που ανακοινώθηκαν

Μήνυμα για σύγκρουση με όσους φοροδιαφεύγουν εξέπεμψε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζονταν μια δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση εκείνων που ζημιώνουν σημαντικά το κράτος.

Όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση αναμένεται να βάλει στο κάδρο τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που εμφανίζονται στην Εφορία με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ.

«Υπάρχουν ερωτήματα για το πως κάποιοι ζουν με εισόδημα 200 ή 300 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε έντονο ύφος, κηρύσσοντας ουσιαστικά τον πόλεμο με την φοροδιαφυγή.

«Επαναλαμβάνω ότι έχουμε κάνει ήδη βήματα βελτίωσης της φορολογικής συμμόρφωσης τα τελευταία χρόνια, αλλά ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Και το κάνουμε όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, γιατί χρειαζόμαστε παραπάνω έσοδα, το κάνουμε για λόγους δικαιοσύνης, για λόγους ισονομίας, γιατί τελικά μόνο έτσι -όπως είπα πριν- χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης και δεν αισθάνονται κάποιοι ότι είναι νομοταγείς και κάποιοι άλλοι χαίρονται και πίνουν στην υγειά των κορόιδων που πληρώνουν τους φόρους τους όταν οι ίδιοι ξεφεύγουν», σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ μια δέσμη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα:

Έως την άνοιξη του 2024 οι ταμειακές μηχανές 450.000 επιχειρήσεων θα διασυνδεθούν με τα POS
Επέκταση ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική αγορά
Υποχρεωτικά ηλεκτρονικές πληρωμές και στις αγοραπωλησίες ακινήτων, όπου καταργούνται οριστικά τα μετρητά
Δρομολογούνται τα ψηφιακά τιμολόγια και τα ηλεκτρονικά βιβλία
Ενεργοποίηση, από τον Ιανουάριο, του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής. Όλα τα στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ
Τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών
Πρόστιμο διπλάσιο του ύψους τους για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά
Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε στην 87η ΔΕΘ, σχετικά με τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και την εφαρμογή των μέτρων ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Η είσπραξη των φόρων είναι αντικείμενο της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων. Επιμένω στη χρήση της τεχνολογίας. Ο δεκάλογος τον οποίο θα ψηφίσουμε άμεσα δίνει πλαίσιο να σφίξουμε τα λουριά και να παρέμβουμε όπου ξέρουμε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή. Ξέρω ότι προκάτοχοί μου έχουν πει τα ίδια και υπάρχει καχυποψία. Είμαι αποφασισμένος. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε όχι μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους δικαιοσύνης».

Πηγή: iefimerida.gr - «Πόλεμο» στη φοροδιαφυγή κήρυξε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ -Τα 6+1 μέτρα που ανακοινώθηκαν - iefimerida.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

https://www.iefimerida.gr/  18 September, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα