Πόλος έλξης η Κρήτη για τουρίστες με κινητικά προβλήματα

  05 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πόλος έλξης η Κρήτη για τουρίστες με κινητικά προβλήματα

Η αστείρευτη φυσική και πολιτιστική ομορφιά της Κρήτης ξεδιπλώνεται σε ολοένα και περισσότερα ΑμεΑ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιλέγουν σταθερά τα τελευταία χρόνια τη μεγαλόνησο για τις διακοπές τους!

Για τους ξένους είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου! Για τους ντόπιους, η ανακάλυψη της «προσπελάσιμης πλευράς» της γενέτειράς τους!

Η αστείρευτη φυσική και πολιτιστική ομορφιά της Κρήτης ξεδιπλώνεται σε ολοένα και περισσότερα ΑμεΑ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιλέγουν σταθερά τα τελευταία χρόνια τη μεγαλόνησο για τις διακοπές τους!

Απ' τις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας, το ERIA TRAVEL προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών ή μεμονωμένες υπηρεσίες, σε ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Η επιχειρηματική ιδέα  ξεκινά από το 2000 με την ιδέα δημιουργίας της πρότυπης μονάδας για ΑμεΑ – Eria resort Accessible holidays in Crete! Tο οποίο λειτουργεί από το 2004 με επιτυχία και αποτελεί την μοναδική ξενοδοχειακή μονάδα για ΑμεΑ στην Ελλάδα. Από τότε, οι ταξιδιώτες ΑμεΑ που ήθελαν να ταξιδέψουν σε όλη την Κρήτη επικοινωνούσαν μαζί μας και τους βοηθούσαμε να οργανώσουν τις διακοπές τους. Έτσι ξεκίνησε το ERIA TRAVEL Accessible holidays and Services in Crete!», αναφέρει στο Cretalive η κ. Διαμάντω Αποστολάκη, εκ μέρους του ERIA TRAVEL.

Το όλο εγχείρημα αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα στο ξεκίνημά του. Κάποιοι εκ των ΑμεΑ

«Ήταν αρχικά αρκετά δύσπιστοι για τις υπηρεσίες μας και για το ποιοι είμαστε», παραδέχεται η κ. Αποστολάκη, «μιας και μέχρι τότε αντιμετώπισαν τρομερά προβλήματα από επιχειρήσεις που δήλωναν προσπελάσιμες» και επί της ουσίας  «δεν ήταν!». 

Όμως, «η γνώση μας και η εμπειρία μας στον τομέα Τουρισμός για ΑμεΑ, στην άμεση  εξυπηρέτηση πάντα με σοβαρότητα και σεβασμό στον ΑμεΑ ταξιδιώτη, την οικογένεια ή τους φίλους τους μας ανέβασε ψηλά στην αναζήτηση όλο και περισσότερων ΑμεΑ ταξιδιωτών», προσθέτει η κ. Διαμάντω Αποστολάκη.

«Δουλεύουμε κυρίως με ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Υπάρχει ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από την Αμερική», συμπληρώνει, τονίζοντας ακόμη πως είναι «εξαιρετικά σημαντικό να πραγματοποιείται το όνειρο των ξένων ΑμεΑ, να έρθουν στην αγαπημένη Κρήτη και να βρουν την πρόσβαση και τις ανέσεις που χρειάζονται! Επίσης, οι ντόπιοι ανακαλύπτουν μέσα από το ERIA TRAVEL  την προσπελάσιμη πλευρά του τόπου μας, αρχίζουν να βγαίνουν και να διεκδικούν την πρόσβαση σε όλο περισσότερα μέρη!».

Κι εδώ, όπως λέει η κ. Αποστολάκη, «πρέπει να τονίσω την αθόρυβη αλλά πολύ μεγάλη δράση και πρόσφορα του ERIA TRAVEL , που ταξιδεύει σε όλη την Κρήτη σχεδιάζοντας εκδρομές  με πρόσβαση για όλους. Με αυτό τον τρόπο παροτρύνει χώρους αναψυχής και εστίασης να γίνουν προσπελάσιμοι!».  

Ούτως ή άλλως πάντως, τα καταλύματα που προτείνονται, «τα έχουμε δει και εγγυόμαστε για την πρόσβαση και τις υπηρεσίες που παρέχουν».

Σύμφωνα με την ίδια, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Κρήτη είναι «σταθερά η Κνωσός και η παλιά Πόλη των Χανίων με το Ενετικό λιμάνι. Βεβαίως, τα τελευταία χρόνια ο Γαστρονομικός τουρισμός και ο Θρησκευτικός βρίσκει πολλούς θαυμαστές. Επιπλέον, έχουμε βρει εκδρομές με πρόσβαση και ΑμεΑ τουαλέτες σε παραδοσιακά χωρία, στα Λευκά Όρη, ενώ πάμε σε όποια παραλία θέλουμε με ειδικές καρέκλες θαλάσσης!».

Τα πακέτα που προσφέρονται από το ERIA TRAVEL είναι τα εξής:

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμια ή τα λιμάνια της Κρήτης, με ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία

Εκδρομές με πρόσβαση σε αξιοθέατα του νησιού μας

Ενοικίαση τεχνικού εξοπλισμού όπως αναπηρικές καρέκλες, σκούτερ και αλλά

Αυτοκίνητα αναπηρικά προς ενοικίαση

 


cretalive.gr

 

  05 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα