«Πονοκέφαλος» οι παρεμβάσεις του 2012 στον Κομμό

mesaralive.gr  26 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Πονοκέφαλος» οι παρεμβάσεις του 2012 στον Κομμό

φωτο:mesaralive.gr

Ένα από τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή του Δ. Φαιστού ήταν και το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο Δήμος, για τις παρεμβάσεις που έγιναν το 2012 στην παραλία του Κομμού.

Παρεμβάσεις που έγιναν με βαρύ μηχάνημα (μπουλντόζα) σε χώρο Νατούρα  και χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη.

Οι παρεμβάσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν από τον δήμαρχο εγκληματικές, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή «κατακρεουργήθηκε» και δεν γνωρίζει το λόγο.

Πάντως το θέμα φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια, αφού σύμφωνα με τον Δήμαρχο, εκτός του προστίμου που θα πληρώσει ο δήμος και για το οποίο έχει γίνει ρύθμιση, «το θέμα θα φτάσει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια». 

«Μιλάμε για το αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου, και στείλαμε μια  μπουλντόζα το 2012 να βγάλει την πλάκα.

Τώρα καλούμαστε πέρα των προστίμων να προχωρήσουμε σε αποκαταστάσεις, προκειμένου να προστατευτεί ο αρχαιολογικός χώρος του Κομμού.

Το πρόστιμο είναι το λιγότερο μπροστά στην εικόνα που δείχνουμε όχι μόνο στους Έλληνες αλλά γενικά στην Ευρώπη.

Αυτά ας γίνουν μαθήματα και παραδείγματα προς αποφυγήν.

Έγιναν παρεμβάσεις στον Αιγιαλό με βαριά μηχανήματα, που έφεραν σοβαρή αλλοίωση του Αιγιαλού και του παράκτιου οικοσυστήματος.

Πρόκειται για περιοχή Νατούρα στην οποία έγινε μετακίνηση πλακών, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών και καμία άδεια γι΄ αυτές τις παρεμβάσεις.

Σαν Δήμος κάναμε προσφυγή, ωστόσο μας την απέρριψε η Περιφέρεια».

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  26 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα