Πρασοτηγανιά

mesaralive.gr  25 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Πρασοτηγανιά

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Έχω δοκιμάσει δεκάδες τηγανιές στη ζωή μου, καθεμιά με διαφορετική γευστική άποψη. Η συγκεκριμένη προέκυψε σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Γουμένισσα από τον έμπειρο ιδιοκτήτη ενός καφενείου, ο οποίος ζητούσε ευκαιρία για μια καλή… τσιπουροκατάνυξη.

Υλικά

½ κιλό ψαχνό χοιρινό, από παντσέτα

2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, καθαρισμένα καλά

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου

1 νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

 60γρ. μυζήθρα ώριμη, χοντροτριμμένη

αλάτι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Ψιλικόβετε τα πράσα σε ροδέλες. Σε ένα γουδί κοπανίζετε τους σπόρους κόλιανδρου.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τις ροδέλες του πράσου. Τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί όλο το νερό.

Βήμα 3

Ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις τα πράσα αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, προσθέτετε τις μπουκίτσες του κρέατος, το κοπανισμένο κόλιανδρο και το μπούκοβο, πάντα σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 4

Σοτάρετε ώσπου να ροδίσουν καλά τα υλικά. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αλατίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε ώσπου να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο ή μικρή πιατέλα και πασπαλίζετε με την τριμμένη μυζήθρα.

 

Tip: Απολαύστε την τηγανιά ζεστή. Να έχετε ψωμάκι για τις παπάρες σας και να θυμάστε ότι το μακεδονικό Ξινόμαυρο είναι εξαιρετικό συνοδευτικό.

               

Ηλίας Μαμαλάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία. Διαβάστε περισσότερα

 

Πηγή:olivemagazine.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  25 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα